fbpx
Сьогодні
14:58 27 Сер 2022

Уряд виділив майже 1,5 млрд гривень на підготовку до опалювального сезону: куди підуть гроші

Уряд виділяє 1, 409 мільярда гривень на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми тепло- і водопостачання

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначив прем'єр, мова йде про обладнання із простим та швидким розгортанням та обслуговуванням.

"Цей опалювальний сезон без перебільшення стане найскладнішим в історії незалежної України. Головний ризик — це терористичні акти росії проти критичної інфраструктури", наголосив він.

Також, паралельно із закупівлями Кабмін продовжує ремонти критичної інфраструктури й іншу підготовку до опалювального сезону.

Як повідомив Шмигаль, готовність наразі складає 75%.

Нагадаємо, Президент Зеленський заявив, що через російську агресію цьогорічна зима буде "найскладнішою за всі роки незалежності України".

Він доручив уряду, щоб тарифи на газ та електрику не зростали. Відровідно, парламент 29 липня ухвалив мораторій на підвищення тарифів на газ, тепло та гарячу воду для населення упродовж воєнного стану.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон від 29 липня 2022 р. №2479-IX "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення", який забороняє збільшувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення.

Також в Україні створили Штаб підготовки до опалювального сезону. Його експерти уже зробили перші розрахунки, щоби зрозуміти, скільки газу й вугілля знадобиться та які ремонтні роботи необхідно провести.

Наразі Україна не продаватиме газ і вугілля за кордон.

Увесь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби українців.

Станом на 15 липня Україна мала у сховищах вже 11,3 мільярда кубів газу. До початку опалювального сезону "Нафтогазу" доручили забезпечити 19 мільярдів кубів газу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: