fbpx
Сьогодні
18:23 25 Сер 2022

У Львові для опалення будуть використовувати зрізані дерева

За чотири тижні вже зʼявилося 2084 куб. метрів деревини. 

Про це в програмі для "Tvoemisto.tv" повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

У чому проблема? Під час війни ніхто не може стовідсотково гарантувати тепло в наших оселях. На жаль, у ТЕЦ у будь-якому мирному українському місті також будь-коли може прилетіти російська ракета. 

Яке рішення? У Львові аварійні дерева, які обрізали, почнуть використовувати для опалення. За словами Ірини Маруняк, для того, щоб дерево зрізали, комісія за участі управління екології повинна визнати його аварійним та скласти акт.

Як це працює? "Станом на зараз в нас є аварійні дерева. Такі дерева є у всіх районах, і зараз ми їх зрізаємо. Так було кожен рік. Коли ми зрізаємо дерева, ми всю деревину складаємо у відповідних місцях. Вона обліковується актом, фіксується – скільки деревини зрізали, скільки завезено на відповідні склади для того, щоб її використовувати", – сказала Маруняк.

За чотири тижні вже зʼявилося 2084 куб. метрів деревини.

У Львові для опалення будуть використовувати зрізані дерева

Це точно працює? "Рубрика" спілкувалась із експертом з екологічного моніторингу, який розповів про наслідки обстрілів ТЕЦ і які ми маємо альтернативи, щоб зігрітись взимку. Насправді усе не так погано, як здається. Існують рішення, які можна реалізувати вже до початку цієї зими, й органи місцевого самоврядування вже почали підготовку. Вони не ідеальні, але дієві для українських реалій. 

Також ми раніше писали про те, як підготуватися до холодів уже зараз, забезпечити себе теплом завчасно навіть на окупованих територіях та правильно заготовляти дрова (і чи варто). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: