fbpx
Сьогодні
18:21 12 Лют 2022

Байден і Путін почали розмову щодо російської загрози Україні

Фото ТСН

Президент США Джо Байден ввечері 12 лютого зателефонував своєму російському колезі Володимиру Путіна. Головна тема розмови – загроза нового російського вторгнення в Україну.

Як повідомляє кореспондент CNN, розмова двох президентів почалася раніше, ніж було заплановано, о 18:00 (за київським часом).

Білий дім анонсував телефонну розмову Байдена з Путіним після того, як американські ЗМІ повідомили, що російський президент нібито "ухвалив рішення" щодо нападу на Україну.

Водночас радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що наразі невідомо, чи ухвалив Путін рішення, але наступ може початися "в будь-який момент".

Раніше Макрон та Путін понад півтори години обговорювали телефоном загрозу вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.

США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію.

Більше десятка країн світу рекомендували своїм громадянам не їздити до України або залишити її територію через загрозу вторгнення Росії.

Натомість Європейський Союз заявив, що не планує евакуації свого персоналу і продовжує діяльність у звичному режимі.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаться у Києві попри рекомендації виїхати з країни на тлі загрози вторгнення Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: