fbpx
Сьогодні
12:13 23 Лип 2021

"Газпром" готовий транспортувати газ через Україну після 2024 року, але "на ринкових умовах"

Глава "Газпром" Олексій Міллер заявив, що компанія готова транспортувати через Україну після 2024 року газ "на ринкових умовах і за ринковими цінами".

Про це повідмляє російський "Интерфакс" з посиланням на Міллера.

"Питання нових обсягів закупівель газу з Росії для транзиту через територію України повинні вирішуватися на ринкових умовах і за ринковими цінами. Для обсягів нових закупівель російського газу українським маршрутом сумарно вище поточних транзитних зобов'язань "Газпром" готовий навіть збільшити обсяги транзиту через Україну", – зазначив Міллер.

За словами Міллера, "Газпром" нібито завжди підходив до "Північного потоку 2" як до економічного проєкту. Також він заявив, що мета нової труби – забезпечити "надійність, стабільність і диверсифікацію поставок газу" на ринок Євросоюзу, а також "зниження вартості газу".

Довідка

21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Як повідомляла Рубрика, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко не розуміють, як Німеччина може гарантувати транзит газу територією України, якщо вона його не видобуває, не подає газ з території РФ.

У Верховній Раді України  також відреагували на укладення Німеччиною та США угоди. Народні депутати закликають Берлін і Вашингтон зупинити запуск російського газопроводу.

У свою чергу президент США Байден Джо заявив, на даному етапі реалізації проєкту "Північний потік-2" немає можливості зупинити його завершення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: