fbpx
Сьогодні
10:08 22 Лип 2021

Нардепи відреагували на укладення Німеччиною та США угоди щодо "Північний потік-2"

У Верховній Раді України відреагували на укладення Німеччиною та США угоди щодо добудови газопроводу «Північний потік-2». Народні депутати закликають Берлін і Вашингтон зупинити запуск російського газопроводу.

Із відповідною заявою вечері 21 липня виступили члени Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, передає ZN.UA.

Заяву відкрито для підписання усіма народними депутатами.

У документі депутати закликають США, ЄС та, зокрема, Німеччину припинити будівництво та подальше введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2».

«Демократичний світ має продемонструвати російському агресору єдність та силу у захисті своїх основоположних цінностей. Україна це демонструє щодня, обороняючи Східний фланг Європи», – наголошується у ньому.

Укладачі заяви нагадують, що від самого початку проєкт є не суто економічним, адже потужності української газотранспортної системи дають можливість збільшити прокачування газу до Європи в два-три рази. Натомість проєкт «Газпрому» створює реальні перешкоди для диверсифікації джерел та маршрутів постачання енергоносіїв до Європи.

"Попри розпочату Російською Федерацією збройну агресію проти України у відповідь на демократичний європейський та євроатлантичний вибір українського народу, попри спробу незаконної анексії Криму та окупацію окремих районів Донецької і Луганської областей, попри триваючу збройну агресію та воєнні злочини з боку Росії та атаки на нашу стратегічну інфраструктуру, а також попри щоденні вбивства українських громадян, Україна не зраджує своєму вибору", – підкреслюється у заяві.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: