fbpx
Сьогодні
20:49 11 Тра 2021

КСУ хоче перевірити на конституційність укази Зеленського щодо відсторонення Тупицького, - Совгиря

Конституційний Суд України почав розглядати питання відкриття провадження за поданням 49 народних депутатів щодо конституційності указу президента Володимира Зеленського про відсторонення від посади судді КС Олександра Тупицького

Про це написала представниця Верховної Ради в суді Ольга Совгиря у Telegram.

"КСУ розпочав розгляд питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо конституційності указів президента України", – написала вона.

Совгиря перелічила укази, всі вони стосуються відсторонення чи звільнення ексголови суду Тупицького.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: