fbpx
Сьогодні
09:42 27 Бер 2021

Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ

Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду України, який був прийнятий за президентства Віктора Януковича.

Про це йдеться в указі президента від 27 березня, який розміщено на сайті.

У ньому йдеться про те, що окремо призначенні Януковичем судді продовжують виконувати свої повноваження і "створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина".

З огляду на це, Зеленський скасував указ від 14 травня 2013 року № 256 "Про призначення О.Тупицького суддею Конституційного Суду України" та указ від 17 вересня 2013 року № 513 "Про призначення О.Касмініна суддею Конституційного Суду України".

Зазначається, що указ Зеленського набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляла Рубрика, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Пізніше став відомо, що адмінпротоколи розглядатиме Голосіївський райсуд Києва.

Нагадаємо, що один адмінпротокол складено за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП (подання завідомо недостовірних відомостей у декларації). НАПКА виявило недостовірні відомості в декларації Олександра Тупицького. Зокрема, суддя не вказав земельну ділянку, розташовану в Автономній Республіці Крим.

Другий адмінпротокол складено за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів). НАПКА зазначає, що Олександр Тупицький міг діяти в умовах конфлікту інтересів під час участі в розгляді рішення КСУ про неконституційність е-декларування.

Крім НАЗК, кримінальну справу стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства порушило Державне бюро розслідувань (ДБР).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: