fbpx
Сьогодні
13:26 26 Бер 2021

Суддя Тупицький не прийшов до суду, де мали розглянути два адмінпротоколи від НАЗК

Засідання Голосіївського районного суду в місті Києві щодо Олександра Тупицького мало відбутися сьогодні, 26 березня, однак суддя Тупицький не прийшов.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Зазначається, що суддя мала розглянути два протоколи, складені НАЗК у лютому цього року. Протоколи стосувалися дій Олександра Тупицького в умовах конфлікту інтересів під час участі в голосуванні за рішення КСУ щодо е-декларування та недекларування ділянки в АР Крим.

Суд не зміг розглянути справу, адже КУпАП передбачає, що справа може бути розглянута лише за участі обвинуваченого. На думку НАЗК, повага до суду є обов'язковою умовою побудови правової держави.

НАЗК сподівається, що під час проведення наступних засідань Олександр Тупицький виявить повагу до колег та візьме у них участь.

Як повідомляла Рубрика, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Пізніше став відомо, що адмінпротоколи розглядатиме Голосіївський райсуд Києва.

Нагадаємо, що один адмінпротокол складено за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП (подання завідомо недостовірних відомостей у декларації). НАПКА виявило недостовірні відомості в декларації Олександра Тупицького. Зокрема, суддя не вказав земельну ділянку, розташовану в Автономній Республіці Крим.

Другий адмінпротокол складено за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів). НАПКА зазначає, що Олександр Тупицький міг діяти в умовах конфлікту інтересів під час участі в розгляді рішення КСУ про неконституційність е-декларування.

Крім НАЗК, кримінальну справу стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства порушило Державне бюро розслідувань (ДБР).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: