fbpx
Сьогодні
21:03 20 Кві 2021

Зеленський доручив почати відбір кандидатур на посаду судді КСУ

Фото Конституційного суду України

Президент Володимир Зеленський доручив почати відбір кандидатур на посаду судді КСУ.

Про це йдеться в указі на сайті Президента.

«Керуючись пунктом 22 частини першої статті 106 Конституції України, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України та на виконання Закону України «Про Конституційний Суд України» постановляю:

1. Утворити для здійснення в порядку та строки, визначені Законом України «Про Конституційний Суд України», відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України, конкурсну комісію.

2. Керівникові Офісу Президента України внести у десятиденний строк пропозиції щодо персонального складу конкурсної комісії для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України.

3. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 4 жовтня 2017 року № 306 «Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судці Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України», – йдеться у тексті указу.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: