fbpx
Сьогодні
21:05 27 Кві 2021

Представник Зеленського розповів, як працює КСУ після звільнення Тупицького

Конституційний суд України працює нормально, протистояння між президентом Володимиром Зеленським та ексголовою КСУ Олександром Тупицьким немає.

Про це заявив народний депутат зі "Слуги народу", представник президента в КСУ Федір Веніславський телеканалу "Україна 24".

"На цей момент протистояння між президентом Володимиром Зеленським та колишнім суддею КСУ паном Тупицьким взагалі немає, йдуть звичайні процеси. Більш того, я хочу нагадати, що минулого тижня президент видав указ про створення конкурсної комісії з відбору двох суддів на вакантні посади суддів Конституційного суду за квотою президента. Проведено переговори з послами Великої сімки, їм запропонували внести свої кандидатури до складу конкурсної комісії, також направлено лист до Венеціанської комісії", — сказав він.

За словами Веніславського, ситуація з Тупицьким не впливає на роботу КСУ.

"Зараз немає протистояння, пан Тупицький знаходиться в орбіті кримінального судочинства, думаю, це питання до організації досудового розслідування – яким чином складатиметься його доля. Це ніяким чином не вплине на роботу Конституційного суду. І минулого, і позаминулого тижня КСУ вже працював, прийнято одне рішення. Сьогодні буде продовжено розгляд цілої низки справ", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, кримінальну справу Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило стосовно Тупицького за фактом вчинення самоправства.

Крім того, 2 березня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду два протоколи про адміністративне порушення стосовно Тупицького.  Однак 26 березня Тупицький не прийшов до суду. Того ж дня НАЗК склало на нього ще один протокол.

27 березня Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ. Президент Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: