fbpx
Сьогодні
15:25 17 Вер 2020

Підозрюваного в отриманні хабаря Юрченка виключили з фракції "Слуга народу"

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про виключення народного депутата Олександра Юрченка зі складу парламентської фракції "Слуга народу".

Про це перший віцеспікер сказав наприкінці засідання ВР 17 вересня.

"Відповідно до частини 3 статті 60 Регламенту Верховної Ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" від 14 вересня 2020 року повідомляю про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича", – оголосив Стефанчук.

Раніше заступник голови фракції партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що народний депутат Олександр Юрченко написав заяву на вихід із фракції 15 вересня.

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру і клопотання про тримання під вартою народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Нагадаємо, що 13 вересня народний депутат Гео Лерос написав у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами".

Лерос стверджував, що НАБУ зібрало достатньо доказів, і звинуватив генпрокурора Ірину Венедіктову у тому, що вона нібито "блокує санкцію" щодо Юрченка.

15 вересня генпрокурор Венедіктова заявила, що отримала від НАБУ лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.

Водночас НАБУ опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Юрченку і закликало генпрокурора погодити йому підозру.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа від "Слуги народу" Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: