fbpx
Сьогодні
10:38 17 Вер 2020

Венедіктова підписала підозру і клопотання про тримання під вартою депутату Юрченку

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Про це генпрокурор написала на своїй сторінці у Фейсбук.

"Кримінальна сага, пов'язана з депутатом має своє логічне і законне продовження. Ми разом із прокурорами САП в цій справі провели декілька годин над вивченням матеріалів (підкреслюю – МАТЕРІАЛІВ, а не довідок або чернеток, складених від мого імені) цього кримінального провадження, в результаті чого я прийняла рішення і, відповідно – одночасно відповідальність, підписати народному депутату підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Вдячна прокурорам САП за якісну підготовку справи і вміння в стислі терміни аналізувати складні матеріали", – написала вона

Вендіктова додала, що генеральний прокурор "не працює секретарем ані детективів НАБУ, ані прокурорів САП".

За її словами, генпрокурор має право вивчати матеріали справи, а "не довідки чи окремі частини НСРД".

Якщо ми не примусимо себе сконцентруватись на справі і відповідальності, заради чого ми і займаємо ці кабінети, все…

Posted by Irina Venediktova on Thursday, September 17, 2020

Нагадаємо, що 13 вересня народний депутат Гео Лерос написав у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами".

Лерос стверджував, що НАБУ зібрало достатньо доказів, і звинуватив генпрокурора Ірину Венедіктову у тому, що вона нібито "блокує санкцію" щодо Юрченка.

15 вересня генпрокурор Венедіктова заявила, що отримала від НАБУ лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.

Водночас НАБУ опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Юрченку і закликало генпрокурора погодити йому підозру.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа від "Слуги народу" Олександра Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: