fbpx
Сьогодні
11:51 15 Вер 2020

Венедіктова про корупційний скандал довкола депутата "СН": Наразі немає підстав оголошувати йому підозру

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляє, що наразі немає підстав оголошувати про підозру народному депутату Олександру Юрченку (фракція "Слуга Народу").

"Учора я отримала листа від керівництва НАБУ… без матеріалів кримінального провадження… Ми готові, прокурор САП та я особисто, ретельно вивчити матеріали кримінального провадження, опрацювати їх, якщо необхідно, дати вказівки, які потрібно зробити. Якщо буде достатньо підстав, я це зроблю і повідомлю", – сказала Венедіктова у Верховній Раді.

Вона також наголосила, що покривати нікого не має наміру.

"Але маніпулювати і продавлювати та обговорювати з вами кримінальні справи, про які пишуть ЗМІ, – це неправильно, і так не може бути", – зазначила Венедіктова.

Раніше нардеп Олександр Качура повідомив, що народний депутат зі "Слуги народу" Олександр Юрченко добровільно напише заяву про вихід із фракції до вирішення ситуації з "хабаром помічника".

Вранці 13 вересня нардеп Гео Лерос опублікував у Facebook пост про те, що два дні тому НАБУ нібито затримало помічника парламентаря Олександра Юрченка через хабар.

"(Помічник депутата) взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались нардепу Юрченку за законопроект пов'язаний з побутовими відходами. НАБУ "вело" нардепа не один місяць, назбирало достатньо доказів, але Венедіктова не здає свого нардепа та блокує по ньому санкцію" – написав депутат.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: