fbpx
Сьогодні
16:56 06 Тра 2020

Співвласник "АТБ" Буткевич допоміг Інституту серця

English version here

Відомий підприємець, співвласник мережі "АТБ-маркет" і власник інвестиційної компанії BGV Group Геннадій Буткевич допоміг Інституту серця на півмільйона гривень, що забезпечить проведення операцій зі штучним кровообігом на найближчі чотири місяці.

Про це розповів в інтерв'ю директор Інституту серця, відомий в Україні фахівець Борис Тодуров.

"Велика частина наших операцій – операції з штучним кровообігом. Тобто в цей час серце людини зупиняється на годину або на дві, і на цей період працює апарат штучного кровообігу – фактично штучне серце і легені. Для того, щоб забезпечити роботу цього апарату, необхідний газовий аналізатор. Потрібно постійно, кожні 15-20 хвилин робити заміри рівня кисню в крові, рівня вуглекислоти в крові, рівень калію, магнію і так далі. Тобто параметри крові, які швидко змінюються в такий період, потрібно контролювати. Це робить газовий аналізатор, який дуже дорогий сам по собі. Але видаткова частина на нього ще дорожче. Ми звернулися з проханням до компанії BGV Group і особисто до Геннадія Буткевича для того, щоб забезпечити клініку цими витратними матеріалами. Компанія, яка забезпечує нам цю "розходку" виставила рахунок, я передав цей рахунок менеджерам BGV Group, і ось ми отримали витратних матеріалів майже на півмільйона гривень. Це забезпечить нам роботу на найближчі чотири місяці повністю. На рік не вистачить, але на найближчі чотири місяці ми будемо повністю забезпечені витратними матеріалами для газового аналізатора. Нас дуже виручив Геннадій Буткевич, і ми вдячні, що дали нам можливість працювати без оглядки на цей дефіцит", – розповів Тодуров.

Інститут серця Київ

Газовий аналізатор

За словами Тодурова, Інститут серця фінансують на 30% від необхідного, і тому вони відчувають постійно брак витратних матеріалів та медикаментів.

Борис Тодуров Інститут серця

" Це фінансування, в першу чергу.

 

Оскільки кардіохірургія – це досить дорога галузь, то така нестача серйозно позначається на наданні допомоги нашим пацієнтам. Бувають ситуації, коли ми просто не можемо надати допомогу тому чи іншому пацієнтові, тому що у нас немає коштів і немає витратних матеріалів для проведення такої операції" , – розповів він.

медичні аналізи

Також він розповів, що навантаження у зв'язку з перенесенням операцій в Інституті серця буде особливе через місяць-два, коли повністю скасують карантин.

"Тоді вся та хірургічна "заборгованість", яка зібралася, буде нам компенсуватися великим потоком. І ось якраз дуже доречно, що газові аналізатори у нас будуть найближчими місяцями, і забезпечать нам можливість працювати", – сказав директор Інституту серця.

Читайте повністю інтервю Бориса Тодурова: "Середня зарплата лікаря в Інституті серця — 5800 гривень"

Нагадаємо, корпорція "АТБ" закупила у Франції сучасні системи CFX96 на суму близько 10 млн грн для медустанов у різних регіонах країни.

Відомо, що співзасновник корпорації "АТБ", відомий підприємець Геннадій Буткевич вже допоміг Житомирської області в закупівлі необхідного для боротьби з коронавірусом на 14 млн гривень. Так, його компанія BGV Group закупила і передала захист для медиків, медикаменти, багатофункціональні ліжка, обладнання медустановам області.

Також за підтримки компанії Геннадія Буткевича швейна фабрика на Житомирщині запустила масовий пошив захисту для медперсоналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: