fbpx
Сьогодні
18:35 06 Кві 2020

Корпорація "АТБ" закупила французькі системи для ПЛР-діагностики на 10 млн і передасть до лікарень по всій Україні

Найбільша в Україні мережа супермаркетів "АТБ" закупила у Франції 12 сучасних систем CFX96 для виконання діагностики інфекційних захворювань на суму близько 10 млн грн. Тепер апарати в найближчі два тижні будуть доставлені в медустанови різних регіонів України.

Про це повідомляється на офіційному сайті корпорації.

Відомо, що на даний момент система CFX96 – передовий апарат для найшвидшого і високоточного визначення коронавірусної інфекції.

"Це флагманська, високопродуктивна система, яка дозволяє проводити ПЛР-діагностику і мультиплексний аналіз в реальному часі", – повідомляють в компанії.

"За дві години на одному пристрої можна перевірити 90 осіб. Нам важливий кожен день, тому поспішаємо доставити і встановити в обласних лабораторних центрах і лікарнях якомога швидше", – повідомив в коментарі для "Рубрики" Володимир Нечаюк, начальник відділу технічного обслуговування "Біонікс-Лаб", які є офіційним представником виробника Bio-Rad і постачальником обладнання на замовлення корпорації "АТБ".

Сьогодні апарат вже був доставлений в Полтавську область, завтра – буде переданий до Дніпропетровської лікарні імені Мечникова, наступними заплановані Київ, Чернігів, Суми.

До 15-го квітня система CFX96 буде доставлена ​​в Житомирську область. Відомо, що співзасновник корпорації "АТБ", відомий підприємець Геннадій Буткевич вже допоміг Житомирської області в закупівлі необхідного для боротьби з коронавірусом на 14 млн гривень. Так, його компанія BGV Group закупила і передала захист для медиків, медикаменти, багатофункціональні ліжка, обладнання медустановам області, за його підтримки швейна фабрика на Житомирщині починає масовий пошив захисту для медперсоналу.

Також апарати до 17 квітня будуть привезені до Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської області.

"В умовах поширення коронавірусної інфекції та оголошення загальнонаціонального карантину для корпорації "АТБ", як соціально-відповідального бізнесу, одним із пріоритетних завдань є реалізація благодійних програм і проектів, спрямованих на всебічну підтримку і допомогу різним верствам населення. На сьогодні, працюючи в тісній співпраці з Офісом Президента України, сучасне медичне обладнання для оперативного діагностування і виявлення захворювання COVID-19 вже доставлено в Україну і найближчим часом буде передана обласним лабораторним центрам і лікарням країни", – повідомив генеральний директор корпорації "АТБ" Борис Марков.

Нагадаємо, що, починаючи з 3 квітня, корпорація "АТБ" запустила спільний з Міністерством соціальної політики України благодійний проект адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного вжитку. Для реалізації цього проекту компанія виділила 100 мільйонів грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: