fbpx
Сьогодні
22:08 03 Кві 2020

45 тисяч захисних костюмів на місяць: фабрика на Житомирщині починає масовий пошив захисту для медиків

Швейна фабрика в Новоград-Волинському

Швейна фабрика "LЕSYA only better" в Новоград-Волинському запускає серійне виробництво медичних засобів індивідуального захисту для українських лікарів. За підрахунками керівника, підприємство та 2 супутні фабрики здатні пошити до 1500 захисних костюмів на добу, а в місяць довести виробництво до 45 тисяч одиниць.

Відшив першої великої партії на 1,8 мільйони гривень вже був профінансований компанією BGV Group відомого українського бізнесмена Геннадія Буткевича і відправиться в якості безкоштовної допомоги медустановам Житомирської області.

Це обговорили на зустрічі нардепів, представників бізнесу та місцевої влади, повідомляє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечка.

За словами очільника області, гострий дефіцит засобів індивідуального захисту відчув кожен медичний заклад на Житомирщині. Був розпочатий пошук швейних підприємств, які були б готові в потрібний момент перепрофілювати виробництво для пошиття засобів захисту, як маски та костюми. Таким пілотним підприємством стала фабрика "LESYA only better", спеціалізована на пошитті чоловічого та жіночого одягу преміальної якості.

Голова спостережної ради фабрики Микола Сиченко не приховував, що більша частина країн заборонила експорт медичної продукції, в тому числі SMS – це тришаровий матеріал, що складається на 100% з пропіленових волокон, визначений для виробництва одноразового медичного одягу. Проте, його вдалося знайти. "Реалізація цього плану була б неможлива без участі великого бізнесу та внеску, який вони здійснили. Під час зустрічі представник інвестиційної компанії BGV Group повідомив, що компанія погодилась повністю профінансувати вартість тканини, перерахувавши передоплату в розмірі 1,8 мільйона гривень", – повідомив голова Житомирської ОДА.

"Ми є соціально-орієнтованим і довгостроково побудованим бізнесом, зберегти здоров'я і благополуччя людей в регіоні – це і наш пріоритет, бо ми інтегровані у суспільство, – коментує Сергій Войцеховський, топ-менеджер компанії BGV Group Геннадія Буткевича. – Як тільки виникла загроза епідемії і президент звернувся з проханням допомогти, ми побачили, в якому стані знаходиться державна медицина, то ми не залишились осторонь. В першу чергу Житомирська область потребувала величезної кількості засобів індивідуального захисту для лікарів і населення, високоточного медичного обладнання. Ми вже виділили більше 14 мільйонів гривень на закупівлю медикаментів, дезінфекуючих засобів, спеціальних ліжок, захисту для медиків, ШВЛ-апаратів, концентраторів та іншої допомоги. Звісно, ми стикнулися з критичним дефіцитом засобів індивідуального захисту, доставати їх було дуже складно".

"У взаємодії з житомирськими місцевими органами влади ми дізналися, що в області є підприємство, здатне переорієнтуватися на виробництво товарів по боротьбі з коронавірусом. Фабрика "LESYA only better" в Новоград-Волинському розібралися в деталях, пройшли сертифікацію, зараз вироблені ними костюми повністю відповідають поточним нормативно-правовим документам та стандартам", – наголошує представник компанії BGV Group.

"Ми уклали договір, профінансували виробництво на 1,8 мільйони гривень, аби воно запустилося, і безоплатно передамо всю партію у повному обсязі медустановам Житомирської області", – розказав Сергій Войцеховський.

"За підрахунками керівника філіалу, підприємство та 2 супутні фабрики здатні пошити до 1500 захисних костюмів на добу, а в місяць довести виробництво до 45 тисяч одиниць. Це дозволить нам забезпечити засобами індивідуального захисту всіх лікарів Житомирщини та, маю надію, і частини України", – заявив у Facebook перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Володимир Федоренко.

Нагадаємо, раніше "Пержанська рудна компанія", яка входить в інвестиційну компанію BGV Group Геннадія Буткевича, закупила медикаменти та захист медикам в Олевськ, багатофункціональні ліжка, загальний обсяг допомоги вже сягнув 14 млн грн.

Також повідомлялося, що корпорація "АТБ" передала на Житомирщину 24 тисячі безоплатних продуктових наборів для незахищених українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: