fbpx
Сьогодні
15:24 15 Кві 2020

"Лікарі без кордонів" запустили гарячу лінію для підтримки психологічного здоров’я в Донецькій області у зв’язку з пандемією COVID-19

У зв'язку з пандемією COVID-19 міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» запустила гарячу лінію для підтримки психологічного здоров'я населення Мар'їнського та Волноваського районів. Організація забезпечує безкоштовні та конфіденційні психологічні консультації з експертом. 

У ситуації, що склалася, люди можуть відчувати стрес, почуватися наляканими, погано спати чи їсти, а також відчувати біль у тілі. Підтримувати емоційне благополуччя в цей період є настільки ж важливо, як і підтримувати фізичне здоров'я. 

«Проживання поблизу лінії розмежування і так призводить до стресових ситуацій серед населення. Наразі COVID-19 виступає новим тягарем, особливо для найбільш уразливих верств населення – людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання, такі як цукровий діабет чи гіпертензія, оскільки вони знаходяться в групі підвищеного ризику, ⎯ розповідає Галина Мізіна, психолог «Лікарів без кордонів». ⎯ Ми зіткнулися із ситуацією, коли через карантинні заходи нам доводиться відмовлятися від звичних речей, коли замість зустрічей з друзями, ми дзвонимо їм по телефону, коли замість звичних походів в магазин, ми замовляємо це через інтернет. Якщо вам складно з цим справлятися, якщо ви відчуваєте безсилість, злість, страх, незахищеність, тривогу, розчарування, самотність, пам'ятайте: ви не одні, ми готові вас підтримати». 

Зв'язатися з організацією можна за наступними номерами телефонів: 050 285 6665, 068 609 0685, 066 644 0279 або 068 607 5352.

Довідка.«Лікарі без кордонів» – це міжнародна медична гуманітарна організація, яка працює в понад 70 країнах світу. «Лікарі без кордонів» працюють в Україні з 1999 року, а сьогодні їхня діяльність в країні пов'язана з лікуванням інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, ВІЛ і гепатит С, а також наданням допомоги людям, які постраждали в результаті конфлікту. 

Читайте також:

Щоб не з'їхав дах. Як не розлучитися і зберегти стосунки на карантині

Коли життя виходить із-під контролю: поради психологів

Часова діра: як не втратити темпу життя та організувати себе на карантині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: