fbpx
Сьогодні
15:16 04 Кві 2020

Півмільйона киян вимушено пішли у неоплачувані відпустки, - Кличко

Міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що півмільйона киян були вимушені взяти відпустки за свій рахунок під час карантину

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"У Києві, за нашими підрахунками, приблизно півмільйона людей взяли відпустки за свій рахунок. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, наприклад, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей. Я це питання підняв на селекторній нараді з президентом і прем'єрміністром. І президент сказав, що вони це питання прораховують", – сказав Кличко.

За його словами президент України Володимир Зеленський запевнив, що відповідне питання планують вирішувати грошовими доплатами кожному, хто вимушено не працює.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: