fbpx
Сьогодні
20:58 25 Кві 2024

Готуємося до "Рамштайну" та дякую всім країнам за ухвалення нових рішень на допомогу Україні, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

26 квітня під час нового засідання Контактної групи з питань оборони України мова йтиме зокрема, про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за пів року.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, пише Рубрика.

"Готуємося до завтрашнього засідання "Рамштайну" – будемо говорити зокрема про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за пів року, коли ми чекали рішень про американську підтримку.

Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали й щодо наповнення пакетів потрібною зброєю, і щодо логістики. Дякую всім країнам, які в цей час ухвалили свої нові рішення на допомогу Україні, нашим воїнам, нашим містам і громадам. Дякую кожному, хто допомагає!", підкреслив Глава держави.

Зеленський також додав, що йде робота і з нашими партнерами над інвестиціями у виробництво в Україні – уже зараз за деякими напрямами можемо виробляти значно більше, ніж є власних коштів.

"Виробничі потужності достатньо широкі. І, зокрема, під час візитів, під час перемовин, у контактах урядовців із партнерами ми обговорюємо можливість більш масштабного залучення фінансів, щоб країни, які володіють коштами, але не мають власних виробничих потужностей, – щоб вони будували свій арсенал разом із нами й нам зараз для фронту допомагали", пояснив Президент.

Окрім того, Зеленський додав, що сьогодні максимально активно працював на американському напрямку.

"Вже говорив зі спікером Палати представників Майком Джонсоном. Подякував за лідерство, яке зараз гарантувало, що демократія у світі не втратить позицій. Говорив і з лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом та лідером більшості Чаком Шумером. Подякував їм за принциповість і підтримку у протистоянні терору.

Ще говоритиму з лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом. Тематика всіх розмов – це наша спільна сила – усіх, хто цінує людське життя й прагне зберегти наш спосіб життя, те, що об'єднує всіх нас у євроатлантичній спільноті.

Говорили про «петріоти», про силу наших арсеналів, про нашу політичну взаємодію. Можемо перемогти російський терор. Мусимо це зробити. Я дякую всім, хто б'ється й працює заради нашої сили, заради нашої України! Дякую всім, хто допомагає!", резюмував Глава держави.

Нагадаємо, що 25 квітня також відбулося чергове засідання Ставки головнокомандувача за участі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля: говорили про захист інфраструктурних об'єктів, ситуацію на фронті, а також контракти щодо виготовлення зброї в Україні.

Варто додати, що засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться у п'ятницю, 26 квітня.

Як писала Рубрика, у поточному році формати надання допомоги Україні країнами-партнерами модифікуються у "Рамштайн 2.0".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: