fbpx
Сьогодні
11:02 07 Січ 2020

Пентагон підтвердив, що США поки не мають наміру виводити війська з Іраку

У Сполучених Штатах не приймалося рішення про виведення свого військового контингенту з Іраку після того, як цього зажадав іракський парламент, заявили міністр оборони США Марк Еспер і директор Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Марк Міллі.

США поки не ухвалювали рішення про виведення своїх сил з Іраку, заявив глава Пентагону журналістам.

"Жодного рішення про відхід з Іраку не прийнято", – наводять його слова американські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що командування очолюваної США коаліції з боротьби проти угруповання ІД листом сповістило своїх іракських візаві про намір найближчими днями провести передислокацію і, таким чином, підготуватися до виведення сил з Іраку.

"Я не знаю, що це за лист, ми з'ясовуємо, звідки він узявся. Однак рішення про відхід з Іраку немає. Крапка", – додав глава Пентагону Еспер.

Міллі зі свого боку пояснив, що лист про підготовку до виведення сил очолюваної США коаліції з Іраку, який потрапив у розпорядження ЗМІ – це чорновий варіант, який помилково був відправлений іракській стороні.

"Цей лист – чорновий варіант. На ньому не стояв підпис, і його не слід публікувати. Текст невдало сформульований. У ньому помилково йдеться про виведення військ" – цитує його CNN.

"Це просто помилка. Цей лист не слід відправляти", – додав американський воєначальник.

Напередодні парламент Іраку прийняв резолюцію, що вимагає від уряду заходів щодо виведення іноземних військ з іракської території, припинення співпраці з міжнародною коаліцією проти ІД. Спонукальним мотивом стала операція американських військових в Іраку, в результаті якої загинули командир іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані і заступник керівника Сил народної мобілізації.

Трамп заявив, що США не виведуть війська з Іраку доти, поки Багдад не розплатиться за побудовану американську військову базу.

Багдад зіткнеться з небувалими санкціями, якщо влада Іраку ухвалить рішення про виведення американських військ з країни, заявив у відповідь на рішення іракського парламенту  Дональд Трамп.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: