fbpx
Сьогодні
10:02 07 Січ 2020

ЗМІ: США почали виводити частину своїх військ з Іраку

Сполучені Штати Америки розпочали процес виведення та передислокації своїх військ в Іраку. Раніше парламент Іраку проголосував за виведення американських військ із території країни.

Про це йдеться в листі американських військових до іракських військових, який оприлюднила кореспондентка американського The Washington Post на Близькому Сході Ліз Слай у Twitter.

У листі йдеться, що американські військові розпочинають «поступовий рух». При цьому з нього не зрозуміло, чи американські війська залишають Ірак повністю, чи частково.

Відповідний документ опублікувала у Twitter також британська журналістка Sky News Дебора Хейнс.

Вона зазначила, що сотні військових під командуванням США покидають «зелену зону» Багдада, де розташовані урядові установи та іноземні об'єкти, і переміщаються на військові бази в Таджикистані і Кувейті. При цьому Хейнс зазначає, що американські військові не покидають Ірак повністю.

Тим часом міністр оборони США Марк Експер заявив, що опублікований журналістами лист не є точним. Його заяву оприлюднила національна кореспондентка зі справ ветеранів Міноборони США Тара Коп.

«Не було ніякого рішення покинути Ірак», — процитувала міністра кореспондентка.

Напередодні парламент Іраку прийняв резолюцію, що вимагає від уряду заходів щодо виведення іноземних військ з іракської території, припинення співпраці з міжнародною коаліцією проти ІД.

Спонукальним мотивом стала операція американських військових в Іраку, в результаті якої загинули командир іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані і заступник керівника Сил народної мобілізації (СНМ) Іраку (Аль Хашд аш-Шаабі) Абу Махді аль-Мухандіс.

Трамп заявив, що США не виведуть війська з Іраку доти, поки Багдад не розплатиться за побудовану американську військову базу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: