fbpx
Сьогодні
10:22 07 Січ 2020

Адміністрація США готує пакет санкцій проти Іраку

Адміністрація США розпочала роботу з підготовки можливих санкцій проти Іраку на випадок, якщо Багдад вимагатиме виведення американських військ з його території.

Про це повідомила газета Washington Post з посиланням на інформовані джерела.

Участь у підготовці беруть участь як співробітники апарату президента США Дональда Трампа, так і експерти міністерства фінансів. Разом з тим, рішення про введення санкцій ще не прийнято, вся робота носить попередній характер, йдеться в повідомленні.

Одне з джерел видання зазначило, що Вашингтон готовий "трохи" почекати з введенням обмежувальних заходів, поки влада Іраку не відреагувала на резолюцію іракського парламенту про видворення з території країни всіх іноземних військ, прийняту минулої неділі.

Багдад зіткнеться з небувалими санкціями, якщо влада Іраку ухвалить рішення про виведення американських військ з країни, заявив у відповідь на рішення іракського парламенту Трамп, слова якого наводить газета.

"Якщо вони займуть ворожу і неприйнятну для нас позицію, то ми введемо дуже серйозні санкції", – сказав Трамп на борту президентського літака, повертаючись до Вашингтона зі своєї резиденції, де проводив відпустку.

При цьому він зазначив, що ці санкції будуть значно жорсткішими, ніж санкції проти Ірану.

Раніше Трамп заявив, що США не виведуть війська з Іраку доти, поки Багдад не розплатиться за побудовану американську військову базу.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: