fbpx
Сьогодні
Огляд 22:32 12 Лис 2018

Підсумки медіатижня: розслідування у справі Гандзюк, 100-річчя Першої світової, невдала відставка Луценка

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 5 – 11 листопада 2018 року – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка на телебаченні зросло на 10% і збільшилося на 6% в Інтернеті. Порошенко встиг закликати усіх об'єднати зусилля у розслідуванні справи активістки Катерини Гандзюк, назвавши її смерть убивством, відвідав самміт Європейської народної партії, де провів зустрічі з Главами Урядів Хорватії та Фінляндії, врешті-решт відвідав Париж, зустрівся з Меркель та Макроном і спільно з ними взяв участь в урочистостях, присвячених сотій річниці закінчення Першої світової війни. Також минулого тижня Порошенко відмовився приймати відставку генпрокурора Луценка.

На 579% на телебаченні і на 201% в Інтернет-ЗМІ зросли показники медіаохоплення Ю.Луценка, що пояснюється гучною заявою генпрокурора під час виступу у ВР щодо справи К.Гандзюк, коли він заявив про бажання піти у відставку. Лише 38 депутатів підтримали відставку генпрокурора під час рейтингового голосування у ВР, яке мало необов'язковий характер.

Медіаохоплення очільника СБУ В.Грицака цього тижня зросло на 672% на телебаченні і на 372% в Інтернеті. Передусім це пояснюється коментуванням В.Грицаком ходу слідства у справі К.Гандзюк, яке тепер веде його відомство та заявою щодо «виборів» на окупованих територіях Донбасу, у якій він завчасно оприлюднив результати голосування, які планували озвучити сепаратисти.

Так само на 269% зросло охоплення очільника столичної поліції С.Князєва, який так само надавав коментарі щодо ходу слідства у справі К.Гандзюк.

На 469% на телебаченні зросло медіаохоплення нардепа О.Гончаренка, що пояснює флешмоб, проведений ним спільно з іншими депутатами у ВР. Депутати одягнулись у шапки козаків, і імітуючи сюжет картини І.Рєпіна написали листа В.Путіну у відповідь на введення РФ санкцій проти українських політиків та громадських діячів. Попри високий рівень висвітлення даної ситуації в медіа, значна частина аудиторії розкритикувала флешмоб, звинувачуючи організаторів у клоунаді.

На 134% зросло охоплення спікера А.Парубія на телебаченні, що пояснюється сесійним тижнем у ВР, засідання якої він очолює. Також минулого тижня спікер ВР відзначився поїздкою на Донбас спільно з очільницею Парламентської асамблеї НАТО.

На 22% на телебаченні зросло охоплення і лідера РПЛ О.Ляшка, який продовжує активно агітувати за зниження тарифів. Так само часто згадували про політика і його політсилу через затримання у Празі його однопартійця А.Лозового з фальшивими грошима, які він, за його словами, купив у перекупників валюти.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

340

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: