fbpx
Сьогодні
Огляд 20:49 08 Кві 2019

Підсумки медіатижня: офіційні результати виборів, обговорення дебатів на стадіоні

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 1-7 квітня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 133% на телебаченні і на 9% в Інтернеті. Цього тижня Порошенко посів другу сходинку за офіційними результатами першого туру виборів Президента, набравши 15,95% голосів виборців і поступившись Володимиру Зеленському, який отримав 30,24% підтримки виборців. Також Президент відповів на відеозапрошення на дебати від Зеленського, акцентувавши на їх важливості і необхідності професійного підходу до політики. Президент погодився провести дебати на стадіоні та пройшов аналіз від нарколога.

На 340% на телебаченні і на 81% в Інтернеті виросло охоплення Володимира Зеленського, який цього тижня записав відеозвернення до Петра Порошенка, запрошуючи того взяти участь у дебатах. При цьому, політик висунув вимогу: проведення дебатів на НСК «Олімпійський» за участі усіх журналістів, які забажають бути присутніми, а також попередній медичний аналіз для обох кандидатів від нарколога. Згодом Зеленський запропонував у якості арбітра на дебатах Юлію Тимошенко.

На 83%  зросли на телебаченні і на 33% впали в Інтернеті показники медіаохоплення Юлії Тимошенко, яка на початку тижня заявила про сфальсифікований результат першого туру президентських виборів і про дані паралельного підрахунку голосів, за яким вона проходила до другого туру замість Порошенка. Також Тимошенко не прийняла запрошення від Володимира Зеленського стати арбітром на дебатах кандидатів у Президенти в другому турі.

Медіаохоплення Юрія Бойка зросло на 92% на телебаченні та впало на 43% в Інтернеті. За даними ЦВК, у першому турі виборів Юрій Бойко отримав 11,67% підтримки виборців в Україні, а також перше місце на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей і на закордонних виборчих дільницях в Молдові та Естонії.

На 74% зросли на телебаченні і на 62% впали в Інтернеті показники охоплення Анатолія Гриценка, який за даними ЦВК отримав 6,91% підтримки виборців.  Також Гриценко заявив, що не підтримуватиме у другому турі виборів Петра Порошенка та провів зустріч з Володимиром Зеленським, заявивши що може його підтримати залежно від того, кого представить кандидат у якості команди.

На 3% на телебаченні і на 1% в Інтернеті впали показники медіаохоплення Володимира Гройсмана який цього тижня доручив Нафтогазу знизити ціни на газ для населення України.

На 28% на телебаченні і на 44% в Інтернеті впало охоплення Олега Ляшка, який за даними ЦВК у першому турі отримав 5,45% підтримки виборців.

На 168% на телебаченні зросли показники медіаохоплення Арсена Авакова, який розкритикував «обмін» відеороликами між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, зазначивши що це можна розглядати як незаконну агітацію. Також міністр активно коментував забезпечення заходів правопорядку під час виборчого процесу та підрахунку голосів.

На 8% на телебаченні зросли показники охоплення Олександра Вілкула, який за даними ЦВК на виборах отримав 4,15% голосів виборців.

Більш ніж на 1000% на телебаченні і на 19% Інтернеті зросли показники охоплення Ігоря Коломойського, згадуваного в основному як сірого кардинала «ЗеКоманди» Володимира Зеленського на виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1703

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: