fbpx
Сьогодні
Огляд 22:30 15 Кві 2019

Підсумки медіатижня: зустрічі Порошенка та Зеленського з Макроном, розмова кандидатів у президенти по телефону

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 8-14 квітня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 36% на телебаченні і  зросло на 3% в Інтернеті. Цього тижня Порошенко повторно здав аналізи на заклик мера Києва Кличка та закликав Володимира Зеленського прийти 14 квітня на дебати на НСК «Олімпійський». На самому стадіоні Порошенко провів прес-конференцію та фотографувався з прихильниками. Петро Порошенко також з'явився в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1, де поговорив телефоном з Володимиром Зеленським на підвищених тонах. Також Президент провів зустрічі з Ангелою Меркель та Емманюелем Макроном.

На 36% на телебаченні і на 4% в Інтернеті упали показники охоплення кандидата в президенти Володимира Зеленського. Минулого тижня він відвідав Париж, де провів зустріч з Президентом Франції Емманюелем Макроном, наслідки якої оцінив позитивно. Зеленського супроводжував екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, якого в медіа часто називають потенційним очільником МЗС у команді кандидата.

На 23% на телебаченні і на 12% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Володимира Гройсмана, який минулого тижня заявив, що у вересні балотуватиметься до Верховної Ради та готовий до майбутніх виборів.

Більше ніж на 1000% на телебаченні і на 600% в Інтернеті зросло медіаохоплення екс-губернатора Одещини Максима Степанова, який був звільнений Урядом за поданням Президента України. За тверджденням самого Степанова, це наслідок небажання брати участь у схемах підкупу виборців та помста за низький результат Петра Порошенка у Одеському регіоні у першому турі виборів.

На 353% на телебаченні зросло медіаохоплення Арсенія Яценюка, який цього тижня відкрив роботу Київського Безпекового форуму, серед гостей якого були присутні перші особи держави та вдова сенатора Маккейна Сінді Маккейн.

На 26% впало медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня розкритикував Петра Порошенка і Володимира Зеленського, зазначивши що поки країна стежить за їх конфліктом, РФ активно повертає собі втрачені позиції у ПАРЄ, заручившись підтримкою ФРН та Франції.

Більш ніж на 1000% зросли показники охоплення Андрія Парубія, який взяв участь у Київському Безпековому форумі, де назвав Володимира Зеленського модернізованою версією Януковича.

На 23% впали на телебаченні і на 2% виросил в Інтернеті показники медіаохоплення Віктора Януковича. Цього тижня ЄС почав виключати з санкційного списку наближених до нього осіб, посилаючись на відсутність доказів за значною кількістю інкримінованих епізодів.

На 5% на телебаченні впало охоплення Ріната Ахметова. Цього тижня Ахметов очолив список «Топ-100 найбагатших українців» від журналу «Фокус». Його статки становлять 8040 млн доларів.

На 89% на телебаченні і на 81% в Інтернеті впало охоплення Юлії Тимошенко, яка розкритикувала Зеленського та Порошенка, зазначивши що їх конфлікт дискредитує сам інститут президентства.

На 34% в Інтернеті впало медіаохоплення Ігоря Коломойського згадуваного в основному як сірого кардинала «ЗеКоманди» Володимира Зеленського на виборах.

На 37% в Інтернеті впало охоплення Віктора Медведчука, щодо якого Президент ініціював перевірку від СБУ щодо його доцільності перебуванні на посаді уповноваженого від України в ТКГ в Мінську.

На 58% в Інтернеті впало охоплення Анатолія Гриценка, проти якого в РФ цього тижня відкрили справу через нібито висловлені ним заклики до тероризму на території Росії.

На 30% в Інтернеті впало охоплення віце-прем'єра Степана Кубіва, який цього тижня підписав Угоду з Китаєм про надання Україні технічної допомоги на суму в 30 млн доларів.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1430

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: