fbpx
Сьогодні
Огляд 21:32 01 Кві 2019

Підсумки медіатижня: передвиборчі тури, президентські вибори, національний екзит-пол

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 25-31 березня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 52% на телебаченні і на 38% в Інтернеті. Цього тижня Президент відвідав Вінницю та Львів, де зазначив необхідність збереження європейського вибору України та протидії втручанню РФ у вибори. За даними національного екзит-полу Петро Порошенко посів другу сходинку у першому турі виборів Президента України з результатом в 17,8% голосів виборців.

На 69% на телебаченні і на 81% в Інтернеті виросло охоплення Юлії Тимошенко, яка за даними національного екзит-полу посіла третю сходинку в першому турі президентських виборів. Разом з тим, Тимошенко назвала ці дані неправдивими і заявила про результати паралельного екзит-полу від ВО «Батьківщина», за якими вона посідає другу позицію, а Порошенко – третю.

На 230% на телебаченні і на 89% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Володимира Зеленського, який за даними національного екзит-полу отримав близько 30% підтримки виборців у першому турі виборів Президента України. Також цього тижня Володимир Зеленський пообіцяв що невдовзі представить свою команду.

На 74% на телебаченні і на 129% в Інтернеті зросло медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня розкритикував поїздку Віктора Медведчука та Юрія Бойка до РФ. У першому турі президентських виборів за даними національного екзит-полу Вілкул набрав 4% підтримки виборців.

Медіаохоплення Юрія Бойка зросло на 55% на телебаченні та не 69% в Інтернеті. За даними національного екзит-полу, у першому турі виборів Президента він отримав 9,7% підтримки виборців.

На 71% на телебаченні і на 112% в Інтернеті зросли показники охоплення Анатолія Гриценка, який за даними національного екзит-полу посів на виборах 5 місце з результатом у 7,1% підтримки. Сам Гриценко заявив, що не планує підтримати у другому турі ані Порошенка, ані Зеленського.

На 70% на телебаченні і на 68% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти Олега Ляшка, який цього тижня з передвиборчим візитом відвідав Чернігів, де говорив передусім про проблему зависоких тарифів на комунальні послуги. За даними національного екзит-полу, політик отримав 4,7% підтримки у першому турі виборів.

На 20% на телебаченні зросло охоплення Володимира Гройсмана, який зустрівся з міжнародними спостерігачами та заявив що особисто контролюватиме чистоту виборчого процесу. Проголосував Володимир Гройсман у себе на Батьківщині у Вінниці.

На 436% на телебаченні і на 6% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Віктора Медведчука, який цього тижня запропонував прямі перемовини між Києвом та Москвою.

На 160% на телебаченні зросло охоплення Ріната Ахметова, якого у своєму інтерв'ю згадав Арсен Аваков, назвавши  Ахметова проукраїнською східною опозицією. Також за даними журналу «Новое время» з 2014 року компанії Ахметова придбали активів на суму близько 22 млрд грн.

На 133% зросло медіаохоплення Ігоря Коломойського в Інтернеті, згадуваного в основному як сірого кардинала «ЗеКоманди» Володимира Зеленського на виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

2652

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: