fbpx
Сьогодні
Огляд 22:06 18 Бер 2019

Підсумки медіатижня: передвиборчі зустрічі, акції Нацкорпусу, розслідування корупції в Укроборонпромі

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 11-17 березня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 15% на телебаченні і виросло на 115% в Інтернеті. Цього тижня він заявив, що до 2023 року Україна буде готова подати заявку на членство в ЄС та НАТО. Також Петро Порошенко відвідав з візитом Полтаву, де проти нього вийшли протестувати члени Національних дружин, через що сталася сутичка з поліцією. Окрім цього Президент провів зустріч зі своїми прихильниками на Михайлівській площі, під час якої особливо наголосив на загрозах для України з боку РФ.

На 37% впало на телебаченні і на 63% виросло в Інтернеті охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня заявила, що Петра Порошенка у випадку її перемоги чекатиме в'язниця. Також Тимошенко заявила, що після перемоги на виборах розпочне перемовини про мир на Донбасі у Будапештському форматі.

На 4% на телебаченні і на 2% в Інтернеті впали показники охоплення Володимира Гройсмана, який цього тижня заявив, що Україна не отримала коштів, виграних у Стокгольмському арбітражі у Газпрому, а також активно коментував старт виплати монетизованих субсидій.

На 9% впали на телебаченні і на 37% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення генпрокурора Юрія Луценка, справу проти якого за звинуваченням у незаконному збагаченні закрили цього тижня через відсутність складу злочину.

На 43% впало на телебаченні медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня продовжив критикувати закон про мову, що розглядався у Верховній Раді; а також акцентував на тому, що вбивство проросійського публіциста Олеся Бузини і події 2 травня 2014 року не розслідуються належним чином.

На 18% на телебаченні впали і на 40% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Віктора Януковича, який цього тижня подав до суду на Юрія Луценка, з вимогою спростувати заяви про його злочинну діяльність на посаді президента України.

На 58% на телебаченні зросли показники охоплення очільника НАБУ Артема Ситника, що пов'язано передусім з виходом заключної частини розслідування Дениса Бігуса про розкрадання в Укроборонпромі, у якому йшлося про причетність співробітників НАБУ до приховування фактів розкрадання.

На 28% на телебаченні зросли показники охоплення очільника САП Назара Холодницького, який цього тижня звинуватив Національне антикорупційне бюро в умисному приховуванні матеріалів розслідування розкрадань в Укроборонпромі.

На 67% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти Володимира Зеленського, якого звинуватили у незаконній агітації за себе під час гумористичного концерту студії «Квартал-95».

На 201% в Інтернеті зросло охоплення Арсена Авакова, який цього тижня звинуватив штаб Петра Порошенка у підкупі виборців. У той же час, у мережі активно розповсюджуються згадки про можливу коаліцію міністра з Юлією Тимошенко і спільні дії проти Порошенка.

На 43% впало на телебаченні і на 86% зросло в Інтернеті медіаохоплення Юрія Бойка, який цього тижня підписав меморандум про співпрацю із Федерацією роботодавців України у якості кандидата в Президенти.

На 115% в Інтернеті зросли показники охоплення Степана Кубіва, цього тижня Солом'янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти нього за фактом можливих зловживань.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1887

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: