fbpx
Сьогодні
Огляд 19:39 04 Бер 2019

Підсумки медіатижня: Волкер в Одесі, корупція в Укроборонпромі, зняття Садового та Гнапа на користь Гриценка

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 25 лютого - 3 березня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 36% на телебаченні і на 15% в Інтернеті. Цього тижня Президент Порошенко на зустрічі з Куртом Волкером в Одесі заявив, про тісне партнерство між Києвом та Вашингтоном. Президент України анонсував високий ризик повномасштабного вторгнення РФ і концентрацію російських військових підрозділів на кордоні з Україною. Про Президента активно згадували в медіа через оприлюднене Денисом Бігусом розслідування, за яким бізнес-партнер Порошенка Гладковський причетний до масштабних корупційних схем у оборонній промисловості України. Також Президент схвалив відсторонення Гладковського з обійманої ним посади заступника Глави РНБО.

На 65% на телебаченні і на 1% в Інтернеті зросло охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня з парламентської трибуни ВР звинуватила Петра Порошенка у державній зраді та заявила про необхідність імпічменту для нього у зв'язку з оприлюдненим розслідуванням про корупційні схеми в Укроборонпромі.

На 107% на телебаченні і на 25% в Інтернеті зросло охоплення генпрокурора Юрія Луценка, який, коментуючи ситуацію навколо справи про корупцію в Укроборонпромі, заявив, що оприлюднені у розслідуванні факти відомі слідству і прокуратура займається цим питанням вже два роки.

На 73% на телебаченні і на 78% в Інтернеті зросли показники охоплення кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка, на користь якого цього тижня зняли свої кандидатури Андрій Садовий та Дмитро Гнап, що дало політику можливість позиціонувати себе у якості єдиного кандидата від демократичних політсил.

На 106% на телебаченні і на 22% в Інтернеті зросло медіаохоплення Володимира Гройсмана, який активно коментував старт автоматичної індексації пенсій в Україні, яка розпочалася 1 березня.

На 77% на телебаченні і на 34% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня заявив про підготовку проти нього провокацій з боку штабу Петра Порошенка.

На 4% зросло на телебаченні і на 9% впало в Інтернеті медіаохоплення Віктора Януковича. За даними журналістів шведського телебачення SVT, оприлюдненими цього тижня, Янукович використовував рахунок шведського банку Swedbank для виводу з України нелегальних коштів у розмірі 3,7 млн доларів.

На 61% на телебаченні зросло медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня активно критикував закон про державну мову, що, на його думку, заважає розвиватися мовам нацменшин в Україні.

На 45% на телебаченні зросли і на 39% в Інтернеті впали показники охоплення Арсена Авакова, який цього тижня заявив, що знає про співпрацю СБУ з націоналістичним рухом «С14» і вже говорив про це очільнику спецслужби.

На 87% на телебаченні і на 3% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Зеленського, який цього тижня заявив, що старі політики йому не конкуренти і засудив фігурантів корупційного скандалу в Укроборонпромі та Петра Порошенка.

На 18% зросло охоплення Степана Кубіва в Інтернет-ЗМІ, цього тижня він взяв участь в Третій Міністерській зустрічі з цифрової економіки країн ЄС у Бухаресті.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

403

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: