fbpx
Сьогодні
Огляд 22:48 11 Бер 2019

Підсумки медіатижня: розслідування корупції в Укроборонпромі, зняття кандидатів в президенти

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 4-10 березня 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 31% на телебаченні і на 43% в Інтернеті. Цього тижня Президент Порошенко анонсував міжнародний аудит в Укроборонпромі та заявив, що ні посади, ні зв'язки не врятують реальних винуватців корупційного скандалу. Також цього тижня Президент з візитом відвідав Черкаси, де його намагалися оточити і задати запитання представники Національних дружин, які протестували проти корупції у галузі ВПК, внаслідок чого виникли сутички з правоохоронцями. Також на користь Порошенка знявся кандидат у Президенти офіцер ССО Сергій Кривонос, який зазначив, що вважає зміну верховного головнокомандувача під час війни недоцільною.

На 12% на телебаченні і на 31% в Інтернеті впало охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня з закликала Петра Порошенка знятися з виборів та заявила, що після своєї перемоги закриє усі аеропорти для нього в Україні.

На 42% на телебаченні зросло охоплення Олександра Вілкула, свою кандидатуру в Президенти на користь нього зняв лідер партії «Наші» Євген Мураєв.

На 27% на телебаченні і на 10% в Інтернеті впали показники охоплення Володимира Гройсмана, який цього тижня заявив, що не має наміру продовжувати контракт з керівником «Нафтогазу» Андрієм Коболєвим, медіаохоплення якого в Інтернеті цього тижня зросло на 10%. Сам Коболєв заявив, що не планує припиняти роботу в «Нафтогазі».

На 44% на телебаченні і на 22% в Інтернеті впали показники медіаохоплення генпрокурора Юрія Луценка, який активно коментував хід справи щодо корупції в Укроборонпромі та допустив причетність Гладковського, НАБУ, ДФС і СБУ до корупційних схем.

На 42% впало на телебаченні медіаохоплення Олега Ляшка, який коментуючи заяву про небажання Володимира Гройсмана продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим, зазначив, що очільник «Нафтогазу» має повернути до бюджету премію, яку він виписав сам собі за перемогу у Стокгольмському арбітражі.

На 2% зросло на телебаченні і на 31% впало в Інтернеті медіаохоплення Володимира Зеленського, який цього тижня зустрічався з послом США Марі Йовановіч та заступником держсекретаря США Девідом Гейлом. Під час зустрічі Зеленський поскаржився на політичний тиск щодо нього.

На 30% на телебаченні зросли показники охоплення Юрія Бойка, який цього тижня пообіцяв, у випадку своєї перемоги на президентських виборах, виплачувати 100 тисяч гривень при народженні дитини. Також прихильники Бойка провели акції із закликом до інших політиків знімати на його користь свої кандидатури з президентських виборів.

На 28% на телебаченні і на 51% в Інтернеті впали показники охоплення Віктора Януковича, прес-секретар якого цього тижня заявив про наміри боротися з рішенням про накладені санкцій на майно президента-втікача у ЄСПЛ.

На 35% на телебаченні і на 34% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти Анатолія Гриценка, на користь якого цього тижня зняв свою кандидатуру Дмитро Добродомов.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

782

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: