fbpx
Сьогодні
Куди поїхати 13:24 12 Кві 2019

Маївка в Україні: у скільки обійдеться відпочинок на травневі свята

У цьому році для українців травневі свята стануть не просто черговими вихідними, а повноцінною міні-відпусткою тривалістю в цілих п'ять днів поспіль з 27 квітня по 1 травня. Прекрасна можливість вирватися з рідного міста і відвідати інше. Враховуючи, що туристичні міста на вихідні і так повні іноземними та українськими туристами, в період свят кількість відпочиваючих відчутно зростає. Тому, краще про подорож подумати заздалегідь, щоб потім не «маятися» пошуками вільної квартири напередодні травневих свят.

Яких варто очікувати цін на житло в період травневих свят

Різні ярмарки та фестивалі роблять столицю одним з топових міст для святкування травневих свят. У зв'язку з великим житловим фондом в Києві практично немає проблем з орендою квартир. Зняти однокімнатну квартиру обійдеться – в районі 550 грн на добу, а ось двокімнатна в межах 850 грн за ніч. А для великої компанії зупинитися в столичній трикімнатній квартирі буде коштувати приблизно 1000 грн в залежності від вимог до житла. Хто ж захотів на травневі рвонути в Ужгород на «Сакура-Фест», повинні не зволікати з вибором житла, адже вибір квартир не таки вже й великий, а ближче до свят залишиться вибирати не найкраще з кращого, а краще з того, що залишилося. В середньому ціна за однокімнатну квартиру – 350 грн, а за двокімнатну від 400 і до 800 грн.

Львів

На маївку у Львові завжди аншлаг: цьому сприяють різні міські програми відпочинку, зокрема Фестиваль писанок. Крім цього, у Львові з 3 по 5 травня буде відбуватися масштабні заходи на честь Дня міста. Відповідно, на травневі збільшиться потік людей, які бажають відпочити, що на пряму вплине на кількість оптимальних і вільних варіантів квартир, а також на ціну. Потрібно бути готовим заплатити вдвічі дорожче вказаної ціни за квартиру в залежності від кількості кімнат і розташування. Наприклад, якщо в будні дні зняти двокімнатну квартиру у Львові подобово можна в середньому від 550 грн, а за однокімнатну – 450 грн, то приготуйтеся до того, що на травневі однокімнатна буде коштувати від 1000 грн за добу, а двокімнатна від 1100 грн і вище. Мінімальна кількість днів для бронювання – 3 дні.

Одеса

Аналогічний прайс на подобову оренду квартир тримається і в Одесі. На травневі з 26 квітня по 10 травня оселитися в однокімнатній квартирі в перлині біля моря коштуватиме від 750 грн в залежності від зручностей і місця розташування, в двокімнатній в середньому 800 грн в залежності від кількості гостей. У підсумку шанс зняти хорошу квартиру в Одесі і у Львові в період свят за одні й ті ж гроші – великий, якщо забронювати відповідний варіант заздалегідь.

Оренда квартири на період міжнародного фестивалю «Історичний пікнік в Кам'янецькому замку», що буде проходити 4 – 5 травня в Кам'янець – Подільському,  ніч в однокімнатній квартирі обійдеться 350 – 400 грн, а доклавши 50 -100 грн можна зупинитися і в двокімнатній. Ще одним не менш цікавим напрямком на травневі свята – Івано-Франківськ. Адже ціни на подобову оренду  більш ніж прийнятні: за однокімнатну квартиру – 350 грн, за двокімнатну – 450 грн. У свою чергу, завдяки вигідному розташуванню, місто може запропонувати поїздки в гори, до водоспаду або до відомого гірськолижного курорту Буковелю, що підвищує попит на оренду житла.

Ситуація з транспортом на травневі

З огляду на те, що кількість бажаючих відправитися за межі свого міста з кожним днем зростає, «Укрзалізниця» запустила 8 додаткових поїздів у популярних напрямках: №191/192 Київ – Львів, №197/198 Київ – Ковель, №162/161 Київ – Миколаїв, №223/224 Київ – Одеса, №179 Київ – Дніпро, №164/163 Київ – Харків, №168 Львів – Одеса, №205 Покровск – Харків. Незважаючи на це, плацкартних квитків на сьогоднішній день вже майже не залишилося. Відповідно, склалася наступна ситуація: з Києва до Львова можна доїхати вже тільки в купе за 653 грн,  в люксі за 2239 грн, або в першому класі "Інтерсіті" за 611 грн і в другому від 311 до 440 грн в залежності від сполучення. Плацкартні квитки на потяг за напрямком Київ – Ужгород вже теж розкуплені – доступні тільки купе за 740 грн, і люкс за 1811 грн. З Києва до Одеси купейний квиток ще можна встигнути придбати за 342 грн, а поїздка в «Інтерсіті» у другому класі обійдеться в 435 грн і 751 грн в першому. А найоптимальніший варіантом подорожі зі столиці у Івано-Франківськ, на сьогодні, другий клас поїзда «Інтерсіті» вартість квитка якого 456 грн, адже плацкартні квитки на період травневих свят вже розкуплені.

Краще поспішити не тільки з покупкою квитків, але і з орендою житла, адже в святковий період у кожного орендаря свої тарифи: індивідуальна доплата, а також система знижок в залежності від кількості днів бронювання. У будь-якому випадку, відпочинок на травневі свята в одному з міст України обійдеться дешевше ніж закордоном і, вже точно, буде не менш цікавішим.

3088

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: