fbpx
Сьогодні
Корисності 15:12 24 Кві 2020

День народження на карантині: як влаштувати свято для різного віку

День народження є у кожного, як співають великі. Та якщо ваш припав на період самоізоляції та соціального дистанціювання, це не привід засмучуватися і тим паче — відмовлятися від святкувань. Навпаки, це може стати незабутнім для вас днем. А ідей, як це зробити, у нас є чимало :)

Фото Getty Images

Не важко уявити, як сумно людям, і, особливо, дітям, день народження яких припав на період карантину. 

Загроза пандемії примусила нас відмовитися від візитів один до одного, багатолюдних вечірок, дружніх та родинних зустрічей. Багатьом іменинникам довелося скасувати заздалегідь сплановані заходи, пригоди та подорожі. Безпека понад усе.

Так, відмовлятися від своїх планів, звісно, не дуже весела справа, але навіть неприємні карантинні обмеження — не привід ставити хрест на довгоочікуваному святкуванні. 

Більше того, а чи не думаєте ви, що саме зараз настав час спробувати щось нове?

Ми зібрали список ідей, щоб переконати вас, що святкування дня народження в умовах карантину може зробити цей день по-справжньому оригінальним і незабутнім.

Вечірка онлайн 💻 🎉

День народження на карантині

Фото: dancingshiningv

На допомогу приходить інтернет. На перший план виходять віртуальні вечірки. Перш за все необхідно вибрати віртуальну платформу для сумісного онлайн-святкування. Це може бути Skype, ZOOM, або інший схожий ресурс, який дозволяє приєднатися до відеоконференції всім запрошеним.

Порада:

Не полінуйтеся розіслати детальну інструкцію всім майбутнім учасникам вашого свята. Може бути, що дехто з ваших друзів не дуже розбирається в технологіях. Чим простішою буде інструкція, тим краще.

Після того, як платформа обрана, вирішите як саме буде виглядати ваша віртуальна вечірка. Можна запропонувати гостям вільний вибір аксесуарів для святкування, а можна організувати доставку всім запрошеним наборів з однаковим посудом, декором для столу, квітковими композиціями. 

🙋‍♀️ Подумайте про вік

Всі експерти сходяться на думці, що у кожної вікової категорії є свої власні унікальні потреби. Маленьким дітям, наприклад, буде важко довго утримувати увагу на екрані під час стандартної відеоконференції, молоді заманеться танців, а літнім людям, навпаки, прийде до вподоби більш спокійне, камерне спілкування.

Діти до 10 років

Діти заслуговують грандіозного дня народження незалежно від того, що відбувається у навколишньому світі.

День народження на карантині

Фото: versiya.info

Як залучити інших людей 

1. Швидка віртуальна вечірка: запросіть дітей, друзів вашої дитини або родичів на зустріч в Zoom. Але зробіть це коротко. "Робіть дитячі вечірки коротшими, — радять психологи, —  відзначаючи, що вони можуть займати до 30 хвилин".

2. Запропонуйте ідею "Параду автомобілів". Підготуйте частування в індивідуальних упаковках та попросіть друзів і родичів зробити святкові плакати і проїхати повз ваш будинку у певний день і час. Такий формат поздоровлень зараз набуває шаленої популярності, адже всі знаходяться на безпечної відстані один від одного, при цьому зберігається ефект присутності. 

🙂 Цікаво:

У США до драйв-парадів на дитячих днях народження приєдналися… пожежники і поліція. Машини поліцейських і пожежних їздять вулицями і вітають іменинників з гучномовців: співають їм традиційну "Happy Birthday" і влаштовують за допомогою мигалок святкову ілюмінацію. 

3. Замовте вітання від аніматора, телефоном, або за допомогою Skype від імені улюбленого мультиплікаційного героя, персонажа кіно, чи відеоігор.

Ідеї для дому

1.  День "Так!" Морозиво на сніданок, піцу у ліжко або цілий день мультфільмів? — так! Станьте добрим чарівником для своєї дитини, хай саме сьогодні збудуться всі її забаганки.

2. Зробіть кульковий басейн. Все, що вам потрібно, — це дитячий басейн і кілька упаковок пластикових кульок, замовлених в інтернет-магазині.

День народження на карантині

3. Зробіть щось власноруч разом із дитиною. Приготуйте святковий торт, декор для дому, зваріть крафтове мило або цукерки. Весь процес можна зняти на відео для  сімейного архіву або ж викласти в інтернет і стати зіркою Youtube.

Підлітки

Як залучити інших людей

Підлітки набагато краще підковані в інтернет-технологіях і більш ревносно ставляться до власного простору.Найкраще, що ви можете зробити, — залишити їх у спокої, коли вони будуть спілкуватися зі своїми друзями онлайн.

День народження на карантині

Фото: pinterest.com

Підкиньте їм пару-трійку ідей, як то:

1. Перегляд фільмів із можливістю дивитися разом і спілкуватися в чаті одночасно за допомогою Netflix Party. Цей безкоштовний плагін для браузера Google Chrome дозволяє спільно з друзями дивитися шоу і фільми зі стрімінгового сервісу Netflix, перебуваючи при цьому в різних місцях.

2. Танцювальний або спортивний челендж.

3. Інтелектуальні вікторини.

Ідеї для дому

1. Розпочніть день з квесту з пошуку подарунка. Особливо круто, якщо крім головного подарунка, заради якого потрібно розгадати всі загадки, існують невеликі додаткові призи.

2. Зберіть усю сім'ю за стіл за старомодною грою. Дозвольте імениннику вибрати гру і, можливо, навіть дати йому перевагу, адже це —  його день.

3. Організуйте домашній табір. Якщо у вас свій будинок, дозвольте підлітку ночівлю в наметі на свіжому повітрі. В квартирі для цієї цілі згодиться балкон або лоджія.

Підготовка такого табору займе багато часу і теж розвеселити перебування на карантині.

Вам 20-30-40 плюс? 

Для дорослих усе зводиться до одного: час коктейлю. Заплануйте захід після того, як діти лягають спати, викладайте смакоту з холодильника, або замовляйте доставку і заходьте до інтернету разом зі своїми друзями.

День народження на карантині

Фото: Time

Як залучити інших людей

1. Створіть коктейль разом: замість того, щоб кожен наливав свій напій, виберіть один або декілька з учасниками вечірки. Розшукайте нові рецепти та запропонуйте друзям готувати напої одночасно. Замовте закуску з доставкою також і на їхні адреси.

🙂 Цікаво: 

Життєрадісні італійці придумали спосіб відзначати свята з сусідами, не виходячи з дому. Сусіди кількох будинків вийшли на свої балкони з келихами шампанського на довгих бамбукових тростинах. На обличчях людей — радість, вони говорять один одному побажання, знімають на пам'ять відео.

 

2. Зовсім не обов'язково весь час пити та їсти. Ви можете замість цього зібратися на урок танців, наприклад від Райана Хеффінгтона. Знаменитий балетмейстер проводить майже щоденні танцювальні вечірки у своєму акаунті в Instagram, показуючи всім, як виконувати його фірмові па. Чудова нагода  попрактикуватися і багато посміятися разом.

3. Проведіть віртуальну тематичну вечірку. Хто не любить переодягання? Нехай людина, що святкує день народження, обере тему: "Люди у чорному", "Прийом у королеви", "Піжамна вечірка" або "Вечір випускників" і увійдіть в систему, надівши свої найкращі вбрання.

Ідеї для дому

1. Відпочиньте у спа-день: іноді найкраще свято — це зовсім не свято. Створіть домашній спа-центр на свій день народження або день народження коханої людини, замовивши солі для ванн, ароматичні свічки, маски і кілька паперових журналів, щоб можна було читати їх у ванній, не боячись втопити гаджет.

2. Організуйте фотосесію. Нічого страшного, навіть якщо ви живете самі, адже завжди можна зробити незвичайний і надзвичайний колаж.

День народження на карантині

Фото: kukmor

3. Напишіть самому собі листа, вітання на наступний день народження, або зробіть "таємний скарб", як у дитинстві. Заховайте це куди-небудь подалі на балкон чи антресолі, щоб не було спокуси відкрити таку капсулу часу раніше наступного дня народження.

Для старших членів сім'ї

Якщо є якась група, яка повинна відчувати любов прямо зараз, то це ті, кому за 60, оскільки саме ця вікова категорія є найбільш ізольованою під час пандемії. 

День народження дідуся чи бабусі —  час показати їм, що вони особливі не тільки тому, що вони у групі ризику. 

Як залучити інших людей

1. Створіть фотоальбом. Попросіть усіх учасників надіслати електронною поштою свою улюблену фотографію разом із побажаннями на невеличкому аркуші, а потім роздрукуйте та розмістіть всі фото та листівки в подарунковий альбом, який залишиться дідусю чи бабусі на довгу згадку.

2. Зберіться на безпечній відстані під бабусиними вікнами, та проспівайте їм поздоровлення хором. Після закінчення карантину сусідки ще не раз по-хорошому позаздрять подрузі, яка має таку дружну сім'ю.

День народження на карантині

3. Проведіть годину мудрості з дітьми та онуками: немає нічого, що батьки люблять більше, ніж ділитися своєю мудрістю. Побалуйте їх, організувавши годинний віртуальний захід, на якому людина, що святкує свій день народження, може нагадати про свої перлини мудрості.

Ідеї для дому

1. Влаштуйте святковий розбір домашніх реліквій. Перетворіть це у гру, спробувавши метод Марі Кондо. Нехай людина, що святкує день народження, розповість про об'єкт, звідки він узявся і чому він викликає радість. Адже кожна пам'ятна річ має свою унікальну історію.

2. Батько цієї родини працював офіціантом в елітному ресторані, але у зв'язку з коронавірусом його тимчасово закрили.Тепер він влаштовує звані вечері для дітей вдома. Але що заважає влаштувати таку урочисту вечерю для літніх членів сім'ї? Їм буде дуже приємна така увага. А якщо страви будуть зовсім простими та звичними, це дасть змогу ще раз посміятися разом.

Званый ужин для детей

Отец работал в элитном ресторане, но его временно закрыли. Теперь он устраивает званые ужины для детей дома

Posted by TVC Plus on Tuesday, April 7, 2020

3. Замовте улюблені десерти для святкування дня народження. Як бонус, це допомагає підтримувати місцеві магазини та ресторани.

У період карантинних обмежень нам усім, незалежно від віку, не вистачає звичних посиденьок і обіймашок. 

🙂  Цікаво:

Працівники лісового господарства Халлормсстадур, що на сході Ісландії, наприклад, радять частіше ходити в ліс і обіймати дерева, пише портал Iceland Review.

обіймати дерева

Практикуючий психолог Анна Тарова  дала ще кілька практичних порад для тих, хто звик до тісного спілкування. Ці нескладні доступні прийоми допоможуть вам компенсувати брак соціальних контактів:

📌 пробуйте різні види спілкування онлайн: відеодзвінки і відеоконференції з друзями, родичами, колегами, листування в месенджерах, телефонні дзвінки. У цих форматів при всій їх уявній обмеженості є і переваги, ви залишаєтеся у себе вдома в затишній, безпечній обстановці, яку можете облаштувати для вашої зручності, будь то улюблений плед, гарячий чай, зручний одяг. Спробуйте поставитися до цих нових форматів з цікавістю, дослідницьким інтересом, як до нових можливостей.

📌 компенсувати брак тілесного контакту допоможе збільшення часу прийняття душу або ванни, так ваша шкіра отримає трохи більше тепла і стимулів. Додайте задоволення від фізичної активності, яка вам подобається і яка можлива в домашніх умовах, це може бути самомасаж і масаж близькими один одного, вправи з тілесно орієнтованої терапії, йога, стрибки, рухливі ігри з дітьми та домашніми тваринами.

📌 крім того, мені здається важливим нагадати про необхідність часу для себе і усамітнення, зараз коли багато людей перебувають постійно вдома з дружинами, дітьми, родичами, зайняті турботою про близьких, побутом, дуже важливо знаходити хоча б 1-2 години в день для себе, щоб побути наодинці з собою, відпочити, може просто полежати і поміркувати, помріяти, прислухатися до свого стану і потребам. У деяких ситуаціях потрібно організувати навіть регулярні 1-2 години усамітнення. Це може бути складним і навіть неможливим, тоді пробуйте знайти хоча б півгодини, хоча б 15 хвилин, але кожен день.

📌 також для стабілізації емоційного стану важливі смислові опори: робота, відносини, навчання, майбутні проекти, допомогу іншим. Все, що наповнює ваше життя сенсом. Підходьте до цього виважено, поєднуючи активність і відпочинок.

📌 якщо ви помічаєте, що не справляєтеся, зверніться за психологічною допомогою онлайн, зараз багато її варіантів як в індивідуальному, так і в груповому форматі.

📌 творчі заняття, наприклад, малювання, складання віршів, копіювання творів мистецтва також можуть надихати, дивувати і давати сил.

Ну і звісно ж — спільні святкування родинних та дружніх дат, або взагалі позитивне спілкування з близькими людьми без якогось спеціального приводу. 

У світі, де ми занадто ускладнюємо речі, іноді бувають вкрай необхідні окремі моменти, які все ще викликають прості і щирі посмішки.

Читайте також:

Вигадай собі свято: 5 незвичайних дат, які відзначають у світі

Намалюй свої думки: українка в Каліфорнії – про те, як арт-терапією лікують у США

Карантин для дітей дошкільного віку: як підтримувати розвиток в онлайні

Коронавірус і діти: як Covid-19 протікає у найменших пацієнтів і в чому його небезпека

58156

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: