fbpx
Сьогодні
Урбан 08:10 15 Кві 2020

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Як пандемія стає джерелом натхнення

Коронавірусний Шрек у Копенгагені, Данія

Будь-яке глобальне явище впливає на мистецтво. Наразі по всьому світу люди творчих професій художники, актори, співаки та письменники, так само, як і всі ми, сидять по домівках на карантині. Багатолюдні концерти і зустрічі, виставки та перформанси відкладені до кращих часів. 

Але справжнього митця не може зупинити ніяка навала. Більше того, вимушена пауза, спричинена пандемією, може навіть спонукати на нові творіння. 

Всесвітньо відомі знаменитості та звичайні талановиті люди долучаються за допомогою своєї творчості до боротьби з небезпечною хворобою. Зібрали для вас яскраві приклади того, як у боротьбі з коронавірусом виступає мистецтво.

82-річний Девід Гокні один з найдорожчих художників світу, який знаходиться на самоізоляції у себе вдома в Нормандіі, намалював на айпаді картину, присвячену коронавірусу. На картині зображені нарциси, на які насувається сіра маса. "Пам'ятайте, вони не можуть спростувати весну", так художник назвав свою картину, маючи на увазі, що, незважаючи на тимчасові труднощі, життя продовжується. Робота розміщена в інстаграмі данського музея Луізіана.

Одеські художники графіті-студії М97 Project вирішили підтримати тему самоізоляції. Но одній з вулиць міста з'явився новий агт-об'єкт зображення коронавірууа під мікроскопом та чоловіка, одягненого у захисну маску. Художники студії взяли за основу для свого графіті відомий поетичний твір Йосифа Бродського "Не виходь з кімнати".

мурал одесса коронавирус

Фото 7kanal.com.ua

Колекції стріт-арту поповнились не тільки в Одесі.

Вуличне зображення та тему коронавірусу в Шанхаї:

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото Reuters / Aly Song

Графіті художника Franco Rivolli Art на стіні госпиталя Papa Giovanni XXIII у Бергамо — медична працівниця плекає хвору Італію:

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото AFP 2018 / Franco Rivolli Art / Piero Cruciatti

 16-річній художник S.F. малює на даху багатоквартирного дому в Афінах:

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото AP Photo / Thanassis Stavrakis

Голум з "коштовним" туалетним папером у Берлінському парку:

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото Global look Press/Emmanuele Contini

Напис на будинку у Барселоні: "Я хочу, щоб ти залишався вдома":

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото Getty Images/Xani Torrent

Просвітницьке зображення на стінах медицинського університету у Дакарі, Сенегал (а ви вже вмієте правильно чхати і кашляти?):

Коронавірус у мистецтві: вражаючі графіті та картини

Фото Getty Images/Anadoly Agency/Allaattin Dogru

Естафету підхопили й музиканти

Роттердамський філармонічний оркестр розробив технологію, щоб записати віртуальне виконання "Оди Бетховена", не виходячи з дому:

У В'єтнамі співаки Min and Erik разом з органами охорони здоров`я опублікували анімаційне відео, в якому співають про те, що робити, щоб залишитися здоровим. Завдяки грайливій мелодії "Пісня миючих рук" швидко "розвірусилася" і стала справжнім хітом:

1,2 мільйони переглядів набрала композиція іспанською мовою від американського співака Mister Cumbia.

"Будьте уважні, доводиться дбати про себе і інших,

Тож давайте закочувати рукави та приступати до роботи,

Ось чому я написав цю пісню

Зверніть увагу, та дбайте про це".

Гонконгська актриса і танцівниця Kethy Mak  написала пісню-пародію, щоб підбадьорити своїх слухачів в умовах стресової ситуації. Їй вдалося змусити багатьох глядачів посміятися над історією про всеохоплюючу паніку й надмірні закупівлі.

У Колорадо Спрінгз (США) сусіди проводять дистанційні танцювальні вечірки з сусідами, вмикаючи радіо поголосніше, а ще одна техаська сім'я вирішила підбадьорити користувачів інтернету танцями в записі. 

Michael and Ali Hoffman танцюють вдома, знімають про це відео та викладають їх на YouTube.  Колись ця невгамовна пара вже була відрізана від усього світу — вони застрягли у своєму будинку під час ожеледиці. Зараз, як і тоді, саме танці не дають їм впадати у відчай.

Можна бути впевненими, що у "пост-карантинний" час кінодіячі всього світу знімуть багато фільмів про цей період. Але вже зараз зірки найпопулярнішого серіалу "Секс і місто" об'єдналися в боротьбі з COVID-19. Зворушливе відеозвернення  Кері, Міранди, Саманти и Шарлотт розчулило прихильників та фанатів серіалу.

Акторки в компанії своїх колег по серіалу прийняли участь у записі подкасту The Bradshaw Boys, який веде лікар-анестезіолог з Нью-Йорка. Сара Джессіка Паркер, Кім Кэтролл, Синтія Ніксон та Крістін Девіс подякували всім медикам, які наражаються на небезпеку заради інших людей.

12597

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: