fbpx
Сьогодні
10:52 10 Жов 2019

Що створюють на Донбасі? Історія "Гік Бункеру" з Краматорську

Як живе і чим займається креативний простір на Донеччині

Не формулою Штайнмаєра єдиною. Життя на Донбасі триває, і є ініціативи, які не тільки створюють приклади успішних рішень, а й вирішують проблеми інших.

Краматорчанин Сергій Гаков завзята і заряджена духом технологій людина. З однодумцями він створив "Гік Бункер" – креативний простір Краматорська і тепер керує цією освітньою техно-лабораторією.

Головне завдання створювати креативні продукти. Передусім, співпрацювати зі школами і враховувати їхні потреби. Наприклад, сьогодні в розробці комплект для арифметики – вивчення частин, відсотків і дробу.

Основна ідея – універсальність, яскравість, тактильність. Елементи розміщені у коробці, з ними можна працювати як на столі, так і на дошці. Все створюється на обладнанні "Освітньої техно-лабораторії" за один робочий день, у повністю автоматичному режимі. 

Гік Бункер Краматорськ

А от проводять експерименти з новою комплектацією гри "Світ без обмежень", яку розроблено спеціалістами Центр розвитку майбутнього та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, для використання в освітніх програмах інклюзивних класів нової української школи. Комплекти виготовлялися з екобезпечних та антиалергенних матеріалів, методом #3dдрук на обладнанні компанії 3D.Farm.

До "Гік Бункеру" звернулись викладачі Краматорської ЗОШ з ідеєю зробити окрему зону з розвиваючими іграми на логіку для відвідувачів молодіжних фестивалів технічного спрямування. Ідею підтримали і надали декілька комплектів матеріалів, у т.ч. набір "Світ без обмежень". Щоб збільшити вмотивованість у проходженні пунктів гри, шкільним командам з робототехніки запропонували різні заохочення.

Склав головоломку – отримай цукерку. Головоломка – це кубик з трьох абсолютно однакових частин, які не так просто складаються та розбираються. Кожен куб – символізує одну з сталих цілей ООН, та має додаткові позначки. 

Гік Бункер Краматорськ

Прочитав, що зашифровано шрифтом Брайля – отримай сувенір. Для молоді це дуже просте завдання. Їх алгоритм дій: погуглити, що це за точки, знайти відповідь – є спеціальний додаток, використати додаток у телефоні, який за допомогою камери зчитує точки та формує відповідь, у т.ч. в аудіальну. 

Зараз розробляють контейнер для мозко-пазлу та електронною частиною посібника.

Це така собі учбова модель мозку людини, яку розробили для техно-лабораторії інженери компанії 3D.Farm. Про всі учбові "фішки", застосування та реплікації цієї моделі вони розповідають на своїх пабліках, зараз така модель відправляється на тестування в "польових" умовах, в одну зі шкіл партнерів. Впровадженні таких проектів здійснюється за напрямком діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру "Громадська безпека та згуртованість".

3996

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: