fbpx
Сьогодні
Святкове 09:10 25 Гру 2019

Реклама під ялинку: різдвяні ролики про душевне тепло та турботу

– Татку, а реклама, яку не хочеться розбачити, це фантастика?

– Ні, синку, це реальність.

Різдвяні свята це про казки, дива, сімейне тепло та затишок. Багато хто погодиться з тим, що суть Різдва нагадати нам, як важливо ділитися добром, бути чуйними одне до одного, бачити одне одного і допомагати. Не забувають про це і великі бренди комерційних і благодійних компаній, щороку випускаючи нові ролики, приурочені до свята, які не лише звертають увагу на гострі соціальні проблеми, але і здатні розтопити навіть найхолодніші серця. "Рубрика" зібрала декілька з них (запасайтеся серветками!):

1. Самотнє Різдво

Добре, коли на Різдво збирається велика родина, приходять друзі, коли отримуєш вітальні листівки від знайомих. А що як людина залишилася сама? Старші люди, люди похилого віку часом не мають нікого, хто би розділив із ними свято, і це розбиває серце. Британська благодійна організація Re-engage показує коротку історію самотньої бабусі Стелли, яка врешті знаходить несподіваного друга на Різдво більшого їй і не треба. Компанія нагадує про те, як важливо дарувати одне одному відчуття того, що ми не самі, що є хтось, кому не байдуже, і закликає кожного зробити такий дарунок тим, кому він найбільше потрібен. 

2. Затишний вогонь у каміні і руйнівний вогонь у лісах 

У той час, як весь світ прикрашає ялинки, десь горять ліси. Цього року кількість пожеж лише зросла: зокрема, величезних масштабів сягнули пожежі в Бразилії. Канадська благодійна організація, яка займається захистом лісів Амазонії, The Amazon Rainforest Conservancy, вирішила не забувати про це напередодні свят і закликає не заплющувати очі на проблеми, коли вони начебто не стосуються нас прямо. Різдво це коли думаєш про інших, і про далекі ліси, які потерпають, теж.

3. Вдома на Різдво

Для того, щоб любити свою родину, не потрібен якийсь окремий час чи привід, але Різдво це чудова нагода висловити цю любов, зібравшись усім разом на свята. Компанії FCB Canada у своєму різдвяному ролику саме про це нам і нагадує: як важливо бути з рідними у різдвяний час. І не лише людям, але і оленятам з Північного Полюсу 🙂 

4. Різдво це про порозуміння

І знову у центрі сюжету маємо оленів 🙂 У ролику від Microsoft маленька дівчинка хоче знайти самого Санта Клауса, щоб створити вдома справжнє свято для своєї сім'ї. Але дізнатися про це не так просто (це ж Санта! має ж бути якась секретність!), тож єдиний вихід вивідати адресу та інші цікавинки у північних оленів. Звісно ж, у цій справі не обійтися від перекладача, де їй і стає в нагоді перекладач від Microsoft. Хто б міг подумати, що вони таке вже вміють 🙂 Треба буде і самим перевірити 🙂

5. Про тих, кого вже немає поруч

Часом свята доводиться зустрічати без найближчих людей. Часом їх уже немає з нами. Apple розказала зворушливу історію про родину, у якій уже немає бабусі, і про те, як можна впоратися із втратою у родині тоді, коли особливо гостро її відчуваєш. Наші близькі поруч із нами доти, доки ми їх пам'ятаємо, і це навіть не різдвяне диво. Це диво сили любові. 

6. Шукати добро в інших людях 

Санта Клаус, якого замість молока з печивком пригощають кока-колою? Легко! Coca-Cola вже давно впевнено почувається у різдвяний період (знаємо, ви теж напам'ять можете заспівати "Свято наближається, свято наближається", якщо розбудити вас серед ночі), і щороку вигадує щось новеньке. І якщо щодо корисності напою є великі питання, заклик компанії шукати добро в інших вас не схибить. 

7. Ділитися добром з іншими

Іноді маємо те, що більше потрібно комусь іншому. Іноді це геппі міл з  McDonald's (і так буває). Ніколи не буває невчасної миті для того, щоб ділитися і допомагати навіть коли ти дитина, навіть коли ти разом з батьками поспішаєш на поїзд на вокзалі і губишся. Справді важливо бачити одне одного, потреби одне одного, навіть якщо часу на це, здається, немає. І не лише на людному вокзалі, коли твій потяг от-от рушить в дорогу, але і просто в житті, кожного дня. Бо різдво це не просто день. Різдво це щось, що живе у серці.

5453

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: