fbpx
Сьогодні
Відео 11:22 19 Кві 2024

Обговорили посилення ППО України: Кулеба зустрівся з главою МЗС Італії

English version here

Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з італійським колегою Антоніо Таяні. Зокрема вони обговорили, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х, пише Рубрика.

"Радий зустрітися з Антоніо Таяні і подякувати Італії за чудове лідерство у "Групі семи", а також за активну та послідовну підтримку України. Ми обговорили практичні кроки, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України", – написав Кулеба.

Він також подякував за участь Італії у відновленні України і висловив сподівання на нові проєкти у цьому плані.

"Ми також обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру та шлях до справедливого миру в Україні через впровадження Формули миру Президента Зеленського", – поінформував очільник МЗС.

Нагадаємо, 18 квітня канцлер Німеччини Олаф Шольц зауважив, що партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot.

А Нідерланди публічно заявили про готовність придбати батарею Patriot.

Також є кілька держав, які просто зараз готові купити ЗРК Patriot у будь-якої країни світу, яка на це погодиться, і за ту ціну, яку вона назве.

Однак, на думку Кулеби, не менш важливо і те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не треба прикриватися потребою натівських стандартів.

ППО Patriot для України

Нещодавно президент Зеленський нещодавно наголошував, що Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot у світі, але спочатку хоче отримати сім для захисту від російських ракет.

Окрім того, зі слів глави українського МЗС, Україна сім батарей системи протиповітряної оборони Patriot навіть готова позичити.

Також варто додати, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель вважає, що дешевше купити американські системи Patriot для України, аніж відновлювати теплову електростанцію, яку зруйнувала російська ракета.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: