fbpx
Сьогодні
17:23 24 Лют 2024

Україна та Італія підписали двосторонню безпекову угоду

English version here

Фото: прес-служба Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністерка Італії Джорджа Мелоні підписали двосторонню безпекову угоду. Підписання документу відбулося в другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомив глава держави, пише Рубрика.

Угода була підписана в рамках візиту в Україну прем'єра Італії Джорджії Мелоні.

"Наші зустрічі з главою уряду Італії завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої стало підписання двосторонньої безпекової угоди. Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією", – розповів президент.

Деталі угоди поки що невідомі, оскільки текст документа ще не був опублікований.

Що відомо про підписання угоди про безпекові зобов'язання з країнами G7

Як відомо, більшість двосторонніх угод між Україною і партнерами, які приєдналися до рамкової декларації G7, ще на етапі переговорів.

Однак вже 12 січня під час візиту до Києва прем'єра Британії Ріші Сунака підписали першу фіналізовану угоду – між Україною та Сполученим Королівством.

Варто додати, що угода України та Великої Британії стала неприємним сюрпризом для росії. Українська влада обіцяє цьогоріч москві ще більше подібних сюрпризів.

Також Україна та Данія домовилися розпочати переговори щодо безпекових зобов'язань у рамках "Спільної декларації про підтримку України".

16 лютого Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки.

Глава держави Володимир Зеленський та французький лідер Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України – вона діятиме 10 років.

У Львові Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Данією та Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: