fbpx
Сьогодні
21:15 18 Кві 2024

У виробництві зброї є позитивні речі, особливо, що стосується виготовлення дронів та снарядів, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

18 квітня президент України Володимир Зеленський провів селектор, на якому обговорили постачання зброї, результати на фронті та  ліквідацію наслідків російських ударів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звернення Зеленського.

Звертаючись на українців Глава держави зупинився на таких пунктах:

  • Ситуація на фронті

Як розповів Зеленський, Головкомандувач ЗСУ Олександр Сирський зробив доповідь щодо фронту, наших операцій і результатів.

  • Постачання та виробництво зброї

"Міністр оборони – щодо постачання зброї, техніки та комунікації з партнерами. Були важливі результати нашого внутрішнього оборонного виробництва: зокрема, вдалося збільшити кількість "Богдан", які робимо щомісячно, до 10 вже на місяць.

І це хороший результат. Загалом у виробництві зброї є позитивні речі, особливо цінуємо все, що стосується виробництва дронів та снарядів. Я незмінно вдячний кожній компанії, кожному виробнику, які забезпечують наші Сили оборони та безпеки України всім необхідним", наголосив Президент.

  • Ліквідація наслідків російських ударів

Як повідомив Глава держави, обговорили також ліквідацію наслідків російських ударів в регіонах та загальну ситуацію із безпеки.

  • Російську пропаганду в прикордонних громадах України

"Ми обговорили ситуацію в прикордонних громадах, зокрема інформаційну, те, що стосується доступу людей до українського телевізійного сигналу і блокування російської пропаганди", – сказав президент.

Із цим, за словами Зеленського, мають допомогти українські технічні розробки. Зеленський нагадав, що за російською пропагандою скрізь слідує дестабілізація та спроба окупації. 

"Варто пам'ятати, що за російською пропагандою всюди слідує щонайменше дестабілізація і щонайгірше – спроба окупації. На всіх рівнях ми й партнери разом маємо протидіяти. І я дякую кожному у світі – усім лідерам, усім громадським діячам, усім політикам, хто сприймає справді серйозно потребу захисту людей від дезінформації та всіх інших російських дестабілізаційних впливів", підкреслив він.

Нагадаємо, що Україна від партнерів по Північноатлантичному альянсу може отримати шість зенітних ракетних комплексів Patriot.

Окрім того, 200 мільйонів данських крон ($28,5 мільйона) виділить уряд Данії на закупівлю української зброї та військової техніки для Збройних Сил України безпосередньо у вітчизняних виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: