fbpx
Сьогодні
13:35 01 Тра 2024

Рекорд для Українського Дому: виставку "Алла Горська. Боривітер" відвідали 51 000 людей

Фото: Ольга Вієру

Протягом півтора місяця виставку "Алла Горська. Боривітер" відвідало понад 51 000 людей: у вихідні на виставку приходило від 2000 до 3000 відвідувачів. Також близько 10 000 осіб скористалися можливістю відвідати експозицію безкоштовно за програмою лояльності.

Про це повідомила директорка Українського Дому Ольга Вієру на своїй сторінці у Facebook, пише Рубрика.

"Ця виставка вразила усіх і зібрала надзвичайний інтерес", наголосила очільниця закладу.

Вієру також додала, що організатори, навіть не уявляли, наскільки вона буде популярною ще на етапі планування.

До цієї події рекордним відвідуванням користувалася виставка картин Марії Примаченко. Тоді її відвідали понад 50 000 осіб протягом 2,5 місяців. Як додала Вієру, половина гостей скористалася безкоштовними або пільговими квитками.

Вартість повного квитка на виставку Алли Горської становить 100 гривень, пільгового – 50 гривень. За оцінками Forbes, дохід від продажу квитків може скласти від 2 до 4 мільйонів гривень.

Для порівняння, від продажу квитків на виставку картин Марії Примаченко вдалося зібрати понад 2 мільйони гривень, розповіла директорка.

Зазначають, що популярність виставки Вієру пояснює "сарафанним радіо" – відвідувачі закликали своїх друзів відвідати виставку.

Також значною мірою до успіху виставки допомогли підтримка проєкту та заохочення до відвідування, що поширювалися в соцмережах.

"Алла Горська. Боривітер" – перша ретроспективна виставка художниці, на якій представлено понад 100 творів. Робота над виставкою тривала щонайменше пів року.

Грозовська називає Горську іконою дисидентського руху – "неординарна, харизматична та яскрава особистість, художниця, яка проявила себе у різних видах мистецтва".

Нагадаємо, на початку квітня президент України Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською також відвідали ретроспективну виставку української художниці-шістдесятниці Алли Горської в Українському домі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: