fbpx
Сьогодні
14:21 01 Тра 2024

На підконтрольну територію України вдалося повернути ще трьох дітей з окупованої Херсонщини

English version here

Фото: Руслан Канюка / Укрінформ

З тимчасово окупованої російськими військами Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще одну дівчинку та двох хлопчиків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

"Це – 11–річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці.

Над її поверненням працювала організація "Save Ukraine", органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання", розповів очільник області.

З його слів, разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків – 9 та 13 років. Їх на окупованій території доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до російської армії.

За словами очільника Херсонської ОВА, на цей час діти у безпеці. З ними працюють медики та психологи. Також Прокудін зазначив, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області.

Нагадаємо, що з тимчасово захопленого міста Гола Пристань, що на Херсонщині, вивезли родину з двома дітьми – 12-річним хлопчиком та 5-річною дівчинкою. Батьки, живучи у страху, не випускали дітей із двору власного будинку.

Як повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Зазначимо з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало майже 1831 дитина, серед них – 542 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 1289 дітей.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Нагадаємо, що "Діти війни" ⁣ — це платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: