fbpx
Сьогодні
Фото 11:49 17 Кві 2024

Удар по аеродрому в Джанкої був операцією СБУ та ГУР: що відомо про втрати окупантів

Фото: Скриншот з відео

Збройні сили України та Головне управління розвідки Міноборони спільно провели операцію, завдавши ударів по військовому аеродрому у Джанкої в тимчасово окупованому Криму.

Про це OBOZ.UA стало відомо з власних джерел.

Як повідомляють, після атаки було дві хвилі детонації, точні наслідки уражень модернізованою зброєю наразі ще уточнюють.

За даними джерел, удару по аеродрому у Джанкою було завдано модернізованою радянською зброєю.

Це стало несподіванкою для російських окупантів, саме тому наслідки та масштаби уражень, за попередніми даними, стали значними.

У ворога мінус батареї ППО, вертольоти і не тільки: удар по Джанкою був операцією СБУ і ГУР, били модернізованою зброєю – джерела

Джерела уточнюють, що з високою ймовірністю унаслідок удару було знищено три батареї ППО, розташовані на території аеродрому Джанкой.

Окрім того, загарбники могли також втратити:

  • кілька гелікоптерів,
  • цистерну ПММ,
  • склад боєприпасів,
  • дві станції РЛС,
  • одну станцію РЕБ/РЕК,
  • пускову установку берегового ракетного комплексу "Бастіон".

Тим часом у моніторинговій групі "Кримського вітру" зазначили, що в одній з точок, де вночі вирувала пожежа, раніше було встановлено пускову установку С-400.

Джанкой аеродром

Фото: Телеграм / Кримський вітер

"У точці, яка позначена №1 на карті пожеж на військовому аеродромі в Джанкою, раніше було помічено пускову установку С-400, повідомляє моніторингова група. Можливо, по ній і прилетіло", – зазначили в повідомленні.

Джанкой аеродром

Фото: Телеграм / Кримський вітер

Нагадаємо, що у ніч на 17 квітня на півночі тимчасово окупованого Криму у місті Джанкой пролунали кілька вибухів. Згодом стало відомо про пожежу на військовому аеродромі.

Моніторингова група "Кримського вітру" показала супутникові знімки, як стверджується, за 3:41. Супутник зафіксував шість місць займання на військовому аеродромі в Джанкої та поряд з ним.

Вибухи в Криму

Нагадаємо, що 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Севастополі, а також Євпаторії прогриміли вибухи: очевидці стверджують про "прильоти", а російське міноборони про збиття 10 ракет.

Також увечері 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Саках прогриміли вибухи, окупанти скаржилися на чергову "атаку".

У тимчасово окупованому Криму Сили оборони України вразили радіолокаційну станцію системи протиповітряної оборони російських окупантів. Ворожа ціль була розміщена біля селища Роздольне.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: