fbpx
Сьогодні
Фото 18:27 15 Кві 2024

Окупанти побудували понад 100 км фортифікацій на чорноморському узбережжі Криму та Херсонщині

Фото: Суспільне

російські окупанти продовжують збільшувати кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря на територіях окупованого Криму та Херсонщини. Нові фортифікації довжиною понад 100 км зводилися протягом лютого-березня 2024 року.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань у X (Twitter), пише Рубрика.

"Лінія берегової оборони починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям Чорного моря до м. Яни Капу (м. Красноперекопськ) неподалік від адмінмежі АР Крим та Херсонської області", — йдеться у повідомленні.

У ЦЖР також зазначили, що далі нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація була виявлена по периметру мису Тарханкут. Саме на ньому розміщені системи протиповітряної оборони окупантів.

Укріплення окупантів біля с.Сєверне і античних руїн, 13.04.2024 р.

Фото: investigator.org.ua

На західному узбережжі півострова Росія розмістила свої споруди на охоронних територіях заповідників і природних парків, археологічних памʼяток і туристичних обʼєктів. Також фортифікації з'явилися на територіях житлових забудов.

"Наприклад, супутникові знімки вказують на те, що поблизу с. Сєверне Чорноморського району укріплення берегової оборони військові РФ облаштували на руїнах античного поселення", — йдеться в розслідуванні.

Порівняння знімків супутника Sentinel-2 чорноморського узбережжя ТОТ Херсонщини за 01.01.2024 та 13.04.2024.

Фото: investigator.org.ua

Нові фортифікації також були виявлені на території окупованої частини Херсонщини.

"В лютому-березні 2024 року фортифікації окупантів з'явилися на чорноморському узбережжі окупованої частини Херсонської області. Зокрема, довкола таких селищ, як Олександрівка, Олексіївка, Приморське, Озерне", — повідомили журналісти-розслідувачі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: