fbpx
Сьогодні
Відео 08:54 17 Кві 2024

Уночі в кримському Джанкої пролунали вибухи: загорівся військовий аеродром

English version here

Фото: Скриншот з відео

На півночі тимчасово окупованого Криму у місті Джанкой пролунали кілька вибухів. Згодом стало відомо про пожежу на військовому аеродромі.

Про це повідомили місцеві медіа та Telegram-канали, зокрема SHOT та Astra.

Місцеві мешканці розповіли, що одразу кілька гучних вибухів було чутно близько 4:00. Відразу після цього у районі місцевого аеродрому почалася пожежа.

Своєю чергою "Кримський вітер" теж пише, що є приліт по аеродрому. Вибухи, за даними Telegram-каналу, почалися до оголошення тривоги у військовій частині.

Моніторингова група "Кримського вітру" показала супутникові знімки, як стверджується, за 3:41. Супутник зафіксував шість місць займання на військовому аеродромі в Джанкої та поряд з ним.

Зазначають, що там базувалися не лише ударні гелікоптери, а й пускові установки С-300/С-400.

Джанкой, аеродром

Фото: Скриншот з відео

Варто додати, що на аеродромі "Джанкой" дислокуються:

  • 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування Військово-повітряних сил рф та ППО Південного військового округу,
  •  три авіаційні ескадрильї.

Офіційно в росії поки не коментували пожежу. Українська влада та військові також наразі не реагували.

Що відомо про розміщення російських військ у Джанкої

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну окупанти перетворили Джанкой у Криму на логістичний центр та військову базу.

Так, партизани зафіксували перекидання важкої техніки рф з Азовського у бік Джанкоя. Окупанти направили її на Херсонський напрямок.

Також, у квітні партизани в окупованому Джанкої знайшли склад армії рф. Загарбники розмістили його поряд із цивільною інфраструктурою.

Окрім того, війська рф встановили у Джанкої потужний вузол системи ППО. За даними партизанів, на аеродромі Джанкоя додатково розміщені зенітно-ракетні комплекси, які ніяк не замасковані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: