fbpx
Сьогодні
10:24 10 Кві 2024

У тимчасово окупованому Криму збили російський Ка-27

English version here

Фото: wikipedia.org

В тимчасово окупованому Криму був збитий ворожий гвинтокрил "Ка-27.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука, Telegram-канал "Кримський вітер".

"Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов", зазначив Плетенчук.

Речник не навів інших подробиць, зокрема, яка зброя була застосована при збитті.

Як зазначає "Кримський вітер", зараз Чорноморський флот рф використовує ці вертольоти для пошуку українських морських дронів та десантних катерів. Гелікоптери базуються на аеродромі в Качі (селище міського типу у Бахчисарайському районі, Крим).

Що відомо про вертоліт Ка-27

Гвинтокрил "252" піднявся в повітря 8 серпня 1973 року. На основі цієї базової машини були розроблені дві основні модифікації для ВМФ: протичовновий гелікоптер Ка-27, пошуково-рятувальний Ка-27ПС.

Надалі з'явився:

  • транспортно-бойовий гвинтокрил для морської піхоти Ка-29
  • цивільний багатоцільовий вертоліт Ка-32.

Ка-27 призначений для виявлення, відстеження та знищення підводних човнів, що прямують на глибині до 500 м на швидкостях до 75 км/год у районах пошуку, віддалених від корабля базування до 200 км при хвилюванні моря до 5 балів вдень і вночі у простих та складних метеоумов.

Гвинтокрил може забезпечувати виконання тактичних завдань як одинично, так і у складі групи та у взаємодії з кораблями у всіх географічних широтах. Вертоліт може працювати як з берегового аеродрому, так і з борту корабля.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення російська війська втратили вже 325 гвинтокрилів та 347 літаків.

Окрім того, минулої доби, 9 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 800 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку великої війни вже склали близько 450 080 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: