fbpx
Сьогодні
17:26 16 Кві 2024

Найкращий варіант, на який ми могли сподіватися: Лубінець позитивно оцінив оновлений закон про мобілізацію

Telegram / Омбудсман Лубінець Дмитро

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець позитивно оцінює ухвалений закон про мобілізацію.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"На мій погляд, законопроєкт, який був прийнятий в умовах, в яких зараз перебуває Україна, це найкращий варіант, на який ми могли сподіватися. Принципові зауваження, які я направив як уповноважений на профільний комітет, на мій погляд, практично всі були враховані", – зазначив Лубінець.

Як зазначив омбудсмен, потрібно розуміти, що зараз на лінії фронту тривають надзвичайно важкі бої і військові, які там перебувають, мають мати змогу, зокрема, отримувати відпустку, а для цього треба збільшити кількість українців у лавах ЗСУ.

"Але, на мій погляд, тепер процедура виглядає максимально демократично, без примусу. Всі військовозобов'язані мають пройти процедуру, зокрема перевірку своїх даних у реєстрі, і після цього ті, хто не виконуватимуть норми закону, будуть підпадати під дії знову ж таки демократичних принципів у нашій державі. Це ТЦК звертаються до органів НПУ і виключно органи Нацполіції, відкриваючи кримінальне чи адміністративне провадження, займаються особами, які не виконують дії ухваленого закону", – підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію №10449.

Більшість норм закону стануть чинними через місяць. Зеленський казав, що цей законопроєкт допоможе військовому керівництву країни, а також він містить норми для підтримки війська, яке постійно перебуває на фронті, зокрема, завдяки ротаціям та відпусткам.

Незадовго до цього, ми писали, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: