fbpx
Сьогодні
13:19 16 Кві 2024

Лише на території України російська армія використовує 300 літаків, - Президент

Фото: Офіс Президента

Російсько-окупаційні війська використовують близько 300 літаків лише на території України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю PBS.

Глава Української держави зазначив, що на тлі затримання американської допомоги співвідношення можливостей України та росії в артилерії становлять 1 до 10, а в літаках — 1 до 30.

"Як так можна воювати? Ми ж не просимо якусь особливу зброю. Ми не говоримо про якісь ракети на 2-3 тисячі (кілометрів дальності польоту – ред.).

І ніхто не просить дати 300-500 літаків, як у росії. До речі, вони використовують 300 літаків тільки на території України", підкреслив Президент.

Окрім того, Зеленський заявив, що окупаційні війська змогли знищити Трипільську ТЕС, що розташована у Київській області, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш у коментарі hromadske сказав, що наразі українські військові максимально виконують свої завдання, виходячи з тих сил та засобів, які зараз є на озброєнні.

"Ви бачили: під час останньої атаки ми збили 16 з 20 крилатих авіаційних ракет Х-101/Х-555, які використовують Ту-95МС з аеродрому "Енгельс", які можуть долати великі відстані у тисячі кілометрів.

Сьогодні ми збили 9 з 9 дронів. Раніше збивали під час комбінованої атаки 39 із 40 дронів. Використовуємо всі абсолютно сили та засоби, які в нас є, у тому числі стрілецьку зброю та РЕБ", — сказав Євлаш.

Євлаш наголосив, що Україна сама не виробляє ці ракети та комплекси ППО, тому вони апріорі є дефіцитними.

"Росія намагається завдяки комбінованим атакам максимально виснажити системи ППО. Їй вдалося накопичити певний ресурс, який вона протягом цих останніх масованих атак використовувала.

Партнери знають про кількість озброєння та ракет, які в нас є. І знають, що нам необхідна допомога", — сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракета.

Варто зауважити, що Головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі назвав складнощі в навчанні українських пілотів на F-16. Також американський генерал наголосив на важливості винищувачів для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: