fbpx
Сьогодні
11:37 16 Кві 2024

Безпілотники СБУ вразили у російській Брянщині радар окупантів, який контролював небо на 700 км вглиб України

English version here

Фото: Вікіпедія

Служба безпеки України вразила російську радіолокаційну станцію у Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України.

Про це hromadske повідомило джерело в правоохоронних органах.

Мова йде про модернізований комплекс "Небо-У", який допомагав військам рф виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння.

Коштує така радіолокаційна станція 100 млн доларів. Її уразили 7 дронами-камікадзе літакового типу. Як зазначають, у результату атаки комплекс "Небо-У" більше не працює і "ймовірно, перетворився на друшляк".

"Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України.

Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці", — сказав співрозмовник hromadske.

Це вже другий комплекс "Небо-У", який знищило 13-те Головне Управління військової контррозвідки СБУ. Перший знищили у Бєлгородській області рф.

Окрім того, 28 вересня минулого року, дрон Служби безпеки України виявив та знищив російську радіолокаційну станцію "Каста" біля населеного пункту Гир'ї Беловського району Курської області росії.

Також ударні безпілотники нещодавно атакували військову частину у місті Ковилкіно, що розташована в Мордовії, і знаходиться на близько 650 кілометрів від України.

Як зазначив очільник Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, БпЛа атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, на озброєнні якого стоїть загоризонтний радіолокатор 29Б6 Контейнер. Його дальність виявлення цілей сягає близько 3000 км, а висота — понад 100 км.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: