fbpx
Сьогодні
21:00 27 Бер 2024

Все йде за планом: Кулеба заявив, що F-16 можуть з'явитися у небі України вже влітку

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Facebook Dmytro Kuleba

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Про це очільник дипломатії повідомив під час онлайн-брифінгу для світових ЗМІ 27 березня, передає "Інтерфакс-Україна", цитує Рубрика.

"Спочатку планувалося, що F-16 з'являться у повітрі України в середині літа. Сьогодні все йде за планом. Проте, звичайно, це дуже складне та заплутане питання, тому ніколи не знаєш, як усе може змінитися. Але наразі графік такий", — сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що, за його даними, підготовка "пілотів проходить добре".

Очільник дипломатії підкреслив важливу роль та зусилля партнерів, які допомагають у проведенні навчання українських льотчиків та інженерів.

"Звичайно, буде потрібно ще більше тренувань, не тільки для пілотів, а й для інженерів та технічного персоналу, оскільки перехід від літаків радянського типу до літаків західного типу потребує серйозних змін у всьому, в освіті, логістиці, філософії повітряного бою та інших елементах", — додав глава МЗС.

Варто додати, що десять українських військових пілотів 22 березня завершили базову льотну підготовку у Великій Британії під керівництвом інструкторів Королівських ВПС для управління західними винищувачами.

Окрім того, міністерство оборони Великої Британії показало перших українських військових пілотів, які завершили базову льотну підготовку для управління західними винищувачами.

Міністр оборони Рустем Умєров закликав Данію посприяти, якщо це можливо, фінансуванню навчання більшої кількості українських пілотів на F-16 в інших країнах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: