fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 15 Кві 2024

Рішення для перемоги: 12-річна дівчинка з Ніжина, що на Чернігівщині, зібрала понад 2 мільйони гривень на ЗСУ

English version here

12-річна Діана Насібова з Ніжина. Фото: Суспільне Чернігів

У Чернігівській області 12-річна Діана Насібова з Ніжина вдень навчається та відвідує гуртки, а ввечері плете з бісеру патріотичні браслети та брелоки, щоб зібрати гроші на ЗСУ. За два роки дівчинка назбирала на потреби наших захисників понад два мільйони гривень.

Про це пише Суспільне, передає Рубрика.

Яке рішення?

Щовихідних дівчинка виходить на місцевий ринок і продає свої вироби, щоб зібрати гроші для військових. Також вона допомагає прилаштовувати у родини безпритульних тварин.

Дівчинка за роботою. Фото: Суспільне Чернігів

Діана Насібова має свою колекцію шевронів. Їх їй подарували військові. Каже, змалечку допомагала тваринам, але з початком повномасштабного вторгнення розширила свою волонтерську діяльність і почала збирати гроші для військових.

"Спочатку війни ми тиждень пробули в Ніжині, а потім тато вивіз нас у Львівську область, в місто Мостиська і коли ми повернулись через місяць я вийшла з тваринами, але зрозуміла, що можу допомагати не тільки тваринам, а й військовим", – розповідає Діана.

Колекція шевронів Діани Насібової. Фото: Суспільне Чернігів

Як це працює?

Аби закривати збори для захисників, Діана власноруч плете різноманітні вироби з бісеру і виставляє їх на продаж на ринку.

Зараз на фронті воює дядько Діани. Дівчинка каже, це її стимул допомагати військовим. Зібрані кошти вона передає до місцевої церкви, звідки й надходять заявки на допомогу для захисників. Про все звітує у соцмережах.

Діана Насібова збирає гроші на ЗСУ. Фото: Суспільне Чернігів

"В нас є Всіхсвятська церква і отець Сергій — капелан військовий, кожної неділі з 2014 року їздить на фронт. Разом з ним почали купувати тепловізори", — каже Діана Насібова.

За два роки свого волонтерства Діана назбирала на потреби військових понад два мільйони гривень. Дівчинка каже, не зупиниться, поки не настане наша перемога.

Діана продає браслети та збирає гроші на ЗСУ. Фото: Суспільне Чернігів

Не полишає Діана й допомагати безпритульним тваринам. Прилаштовує їх в родини, а також обмінюється контактами з новими власниками, щоб і надалі підтримувати їх за нагоди.

У себе вдома дівчинка також має трьох собак.

Дівчинка у притулку для тварин. Фото: Суспільне Чернігів

"У в нас нещодавно в Ніжині відкрився притулок, я туди їжджу, допомагаю, гуляю з собаками. Ми на кожних вихідних виходимо на ринок, тварини сидять у клітках, люди йдуть повз і якщо хтось так, скажемо, обере господаря собі або хтось обере собі тваринку, вони її забирають", – розповідає дівчинка.

У 2022-му році Діана стала однією з переможців першої Всеукраїнської зоозахисної премії.

Діана Насібова під час вручення премії. Фото: Суспільне Чернігів

Батьки пишаються дівчинкою і підтримують у всіх починаннях. Її мама Світлана разом з донькою продає патріотичні вироби та допомагає закривати збори як для тварин, так і для військових.

"Я розуміла, що їй потрібно чимось зараз відволіктися. Я вам хочу сказати, якщо раніше вона дуже боялась цих тривог, сирен, то коли вона стояла на ринку, вона взагалі нічого не боялась. Літак летить, їй не страшно, головне зібрати кошти для військових, головне прилаштувати тварин", – розповідає мама дівчинки.

Світлана Насібова – мама дівчинки. Фото: Суспільне Чернігів

Нагадаємо, дитячий батальон "Бандерівці" зібрав 1 млн гривень для ЗСУ.

Як повідомляла Рубрика, незряча школярка зі Львівщини співами у церквах та на вулиці зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ. Дівчина почала волонтерити з початком повномасштабного вторгнення РФ, коли її старший брат пішов захищати Україну.

Також повідомлялось, що за кошти від продажу власноруч зібраного насіння квітів та овочів 10-річний волонтер із Вінниччини Святослав придбав FPV дрон для українських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: