fbpx
Сьогодні
Фото 13:55 21 Бер 2024

Чернігівські волонтери виготовляють для ЗСУ пристрої для швидкого заряджання зброї: як працює це рішення

English version here

Пристрої для швидкого заряджання зброї. Фото: ГО "Повернемо свою історію"

У Чернігові волонтери ГО "Повернемо свою історію" виготовляють для українських воїнів пристрої для швидкого заряджання зброї. Вони з пластику, роблять їх на 3D-принтері.

Як організували виробництво пристроїв для швидкого заряджання зброї, чи є в них потреба та про плани на майбутнє в ефірі "Українське Радіо. Чернігів" розповіли співзасновники ГО "Повернемо свою історію" Олександр Бєльський та Олександр Антибиш, передає Рубрика.

У чому проблема?

Військові зазвичай руками заряджають зброю, проте це натирає руки та забирає багато часу. А час на війні дуже важливий.

Яке рішення?

Чернігівські волонтери ГО "Повернемо свою історію" виготовляють для військових пристрої для швидкого заряджання зброї. Вони з пластику, роблять їх на 3D-принтері.

Принтер друкує пристрій для швидкого заряджання набоями. Фото: ГО "Повернемо свою історію"

Механізм насаджується на магазин автомата і одним натисканням заряджає його набоями. Це пришвидшує процес, розповідають волонтери.

Як це працює?

Один пристрій виготовляється близько трьох годин. За день роблять п'ять таких механізмів.

"Коли почали виготовляти механізми, ми дали на пробу військовим. Їм дуже сподобалося, що зараз просять і просять", — каже Олександр Бєльський.

Фото: скриншот відео

Щоб виготовити пристрій потрібна пластикова нитка для друку, яка завантажується в принтер.

"Люди зазвичай руками заряджають і це натирає руки, і по часу набагато довше. Завдяки механізму дуже швидко заряджається магазин. Коли виникла така ідея виготовляти механізми — відразу придбали принтер для того, щоб допомагати ЗСУ. Кожна зараз свідома людина хоче допомагати армії", — каже Олександр Бєльський.

Олександр Бєльський. Фото: Суспільне Чернігів

Також волонтери планують виготовляти пластикові запчастини для дронів.

"Хочемо і рами дронів збирати, і пропелери, тобто, багато речей потрібні нашим військовим у вигляді пластику", — розповідає Бєльський.

Довідка про ГО "Повернемо свою історію"

Громадська організація зареєстрована у Чернігові 17 травня 2022 року. Волонтери допомагають не тільки військовим, а й цивільним, каже Олександр Антибиш.

"Ми допомагаємо з перших днів повномасштабного вторгнення, допомагаємо по-різним напрямках. Спершу це була допомога цивільним у гуманітарній допомозі, допомога військовим. Купляємо і доставляємо автомобілі, військову амуніцію. Ми допомагаємо різним підрозділам, це не обов'язково чернігівські".

Олександр Антибиш. Фото: Суспільне Чернігів

Наразі від військових надходить багато запитів. За необхідності організація відкриває збори.

"Також у нас підписаний меморандум із Чернігівським обласним центром ветеранів війни куди ми відправляємо бійців, які потребують реабілітації. Ще допомагаємо цивільним у видачі гуманітарної допомоги від іноземних громадських організацій".

Як Рубрика раніше повідомляла, виробництво засобів радіоелектронної боротьби налагодили на Прикарпатті військові та волонтери. У майстерні, що працює вже майже рік, вони збирають, тестують та відправляють РЕБи на фронт.

Також ми повідомляли, що в Черкасах дрони, які присилають на відновлення військові, ремонтують волонтери. За минулий рік вони полагодили пів тисячі безпілотників.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала про проєкт "FrontPower", який об'єднує молодь, яка раз на тиждень збирається, щоб переробляти використані одноразки на павербанки. Уже вийшло зробити вже понад 50 пристроїв. Для цього зібрали вже понад 8 тисяч електронних сигарет. Так засоби паління отримують друге життя й допомагають військовим на фронті замість того, щоб опинитись одразу у смітнику.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: