fbpx
Сьогодні
Фото 16:59 14 Січ 2024

Рішення для перемоги: незряча дівчинка зі Львівщини співами зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ

English version here

Фото: надані Оксаною Скородинською

Понад два мільйони гривень на потреби українських захисників зібрала за 2022-23 роки десятирічна незряча Анна-Марія Герман з Комарного, співаючи на вулиці та по церквах

Про це Укрінформу повідомила голова волонтерської групи ГО "Майдан" смт. Щирець Оксана Скородинська, цитує Рубрика.

У чому проблема?

Скородинська розповідає, що їх організація в основному допомагає захисникам, які були мобілізовані або пішли добровольцями з їх територіальної громади, а це понад півтисячі захисників і захисниць, які служать в різних бригадах.

Яке рішення?

"Навесні 2022 року з початком повномасштабної війни до нашої організації долучилася пані Наталія Бражник з донькою Анною-Марією, вони раніше проживали в нашій територіальній громаді (Щирець – ред.) і запропонували збирати кошти для військових, співаючи на вулиці. В них в сім'ї четверо дітей, і один із братів пішов на війну, тому в дівчинки виникла така ініціатива", – розповіла Скородинська.

Фото: надані Оксаною Скородинською

Фото: надані Оксаною Скородинською

Як це працює?

Коли стало холодно, Анні-Марія почала співати у храмах, і з осені 2022 року дівчинка продовжує радувати своїми піснями та грою на бандурі парафіян у громадах Львівщини. Юній співачці пошили костюми для виступів, а також військову форму, яку дитина дуже любить.

Фото: надані Оксаною Скородинською

"За час нашої співпраці Анна-Марія назбирала для військових понад два мільйони гривень і не зупиняється на цьому, збір продовжується. Сьогодні вони були в мене разом із мамою, передають прилад нічного бачення, то для звіту робили фото з дівчинкою, а хлопці на фронті відповідно надішлють відео, яким Анна-Марія дуже рада. Бо ж фото побачити не може, а так чує слова подяки, і це їй дуже підбадьорює та мотивує. Зараз вона збирає кошти на дрон для ракетно-зенітних військ", – додала голова волонтерської групи.

Анна-Марія часто бере участь у зборах коштів, коли до неї звертаються інші організації чи волонтери.

Фото: надані Оксаною Скородинською

В основному гроші скеровують:

  •  за запитами бригад,
  • на БПЛА,
  • тепловізори,
  • рації,
  • автомобілі,
  • одяг ,
  • медикаменти.

За півтора року в дівчинки сотні подяк, дипломів, нагород – найцінніші від військових, а є ще від благодійних фондів, організацій, органів місцевого самоврядування.

Фото: надані Оксаною Скородинською

Як повідомляла Рубрика, у Гощі в Рівненській області учні академічного ліцею, щоб зібрати кошти на парафін та віск для окопних свічок, колядують.

Нагадаємо, для захисників Збройних сил України діти Бучанської громади із Київської області передали дрон-камікадзе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: